Atrapats tres furtius que havien capturat disset ocells amb una xarxa japonesa a l'Alt Empordà

Van intentar fugir dels Agents Rurals i el Seprona els va interceptar

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) el passat 10 de juliol van atrapar tres caçadors furtius a l'Alt Empordà. En aquest cas, en col·laboració amb els Agents Rurals.

La patrulla del Seprona de Figueres que estava fent vigilància va descobrir, a través dels binoculars, tres homes que s'amagaven entre la vegetació. Mentre la Guàrdia Civil en seguia els moviments, van veure una patrulla dels Agents Rurals que també s'acostava als furtius per identificar-los.

Els tres homes, però, van intentar escapar fugint amb un cotxe. I va ser aleshores quan els agents del Seprona van tallar el camí que portava cap a la carretera per evitar que marxessin. Quan la Guàrdia Civil i els Rurals van inspeccionar el vehicle, a dins van trobar-hi disset ocells fringíl·lids (set caderneres, cinc passerells i cinc verdums). Els furtius els havien posat en gàbies després de caçar-los amb una xarxa abatible i una altra de japonesa (un sistema prohibit).

Per això, el Seprona va denunciar els tres homes per un delicte contra la flora i la fauna per caçar aus protegides de manera furtiva amb arts prohibides. Les diligències del cas les porta el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Figueres. Els Agents Rurals, per la seva banda, han tramitat les denúncies administratives.