Dos imputats al Pla de l'Estany per simular que els havien robat el mòbil

Els Mossos acusen d'un delicte d'estafa al responsable d'una botiga de telèfons per aconsellar-los fer la falsa denúncia

Els Mossos van imputar a Banyoles dues persones de nacionalitat espanyola i veïns de Girona i Banyoles respectivament, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i un de simulació de delicte. També van imputar el responsable d'una botiga de telefonia mòbil per estafa, segons ha explicat la policia catalana en una nota de premsa.

Pels voltants de les cinc de la tarda del 27 de novembre els mossos de la comissaria de Banyoles van rebre la denúncia d'un jove que volia denunciar un robatori amb violència i intimidació que havia patit uns deu dies abans en un pàrquing de l'aeroport de Barcelona.

Els agents que li van recollir la denuncia van notar com aquesta persona a l'hora de preguntar-li pels fets ocorreguts, canviava de versió i es mostrava molt nerviós. Arran de les respostes incoherents, les evasives i l'estat nerviós de la persona, els agents van optar per intentar esbrinar la finalitat d'aquella denúncia i explicar les possibles conseqüències d'efectuar una simulació de delicte.

El denunciant veient que no creien la seva versió i avaluant les possibles conseqüències d'incórrer en un delicte de simulació de delicte, va acabar explicant la veritat. En realitat el dia 26 de novembre, el denunciant va perdre el seu telèfon mòbil i es va anar a assessorar a la seva botiga habitual de la localitat de Banyoles. El dependent de la botiga va aconsellar al denunciant que per poder tenir un nou mòbil gratis havia de fer una denúncia per robatori amb violència.

Una dotació policial va identificar al treballador de la botiga i el va imputar per un presumpte delicte d'estafa. El mateix dia, i tan sols mitja hora més tard, un altre jove va anar a la comissaria de Banyoles per tal de denunciar un altre robatori amb violència d'un telèfon mòbil.

Com en l'anterior cas, la persona es va posar molt nerviosa i donava respostes incoherents. En aquesta ocasió el denunciant afirmava que havia patit un robatori amb violència a la ciutat de Girona uns dies abans per part de dos joves.

Els agents en veure l'estat del denunciant li van explicar que si els fets no eren reals podia caure en un delicte de simulació de delicte. En veure que la persona continuava amb la seva versió, li van comentar que ho investigarien.

El denunciant, en veure que seria descobert va retractar-se del que havia explicat i va reconèixer que l'havia perdut. Al·legava que li faltaven tres mesos de permanència i pensava que d'aquesta manera es podia estalviar el pagament de la permanència amb la companyia telefònica. Els agents van imputar al denunciant un delicte de simulació de delicte.