Multen amb 1.800 euros un veí de Banyoles per llençar residus voluminosos al carrer

Entre els deixalles hi havia electrodomèstics, mobles, joguines i roba

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha sancionat un veí per haver abocat residus voluminosos a la via pública. L'home ha hagut d’abonar una multa de 1.800 euros.

Els fets pels quals es va obrir l’expedient sancionador es van produir el 28 d’octubre de l’any passat quan es va detectar un abocament de residus voluminosos fora dels contenidors a l’àrea d’aportació de residus situat a l’aparcament de Can Castañer. La Policia Local de Banyoles va obrir un expedient sancionador per l’abocament i es va iniciar una investigació per determinar-ne l’origen.

La investigació policial va permetre descobrir que els residus procedien de les tasques de neteja d’una casa propera i es va obrir un expedient sancionador al propietari de l’immoble. D’acord amb l’ordenança reguladora de la recollida, transport i gestió de residus del Pla de l’Estany, l’expedient es va obrir per abandonar deixalles a la via pública. Finalment, i una vegada reconeguts voluntàriament els fets, el veí sancionat ha hagut de pagar una multa de 1.803,04 euros.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles, Albert Tubert, ha recordat que “cal abocar correctament els residus als contenidors i a les àrees d’aportació de residus” i ha afegit que “els mobles, electrodomèstics i objectes voluminosos no es poden dipositar als contenidors d’escombraries ni al carrer i cal portar-los a la deixalleria comarcal de Puigpalter”. En aquest sentit, s’ofereix un servei gratuït de recollida de residus voluminosos per aquells veïns i veïnes que no puguin desplaçar-se a la deixalleria.

El servei s’ofereix els dilluns, dimecres i divendres. Per concertar la recollida gratuïta d’objectes voluminosos, cal trucar prèviament al telèfon d’atenció a l’usuari de la deixalleria al 972 58 18 58 i concertar dia, hora i lloc en què es recolliran. El dia abans, a partir de les 6 de la tarda, els objectes voluminosos acordats s’hauran de deixar a l’àrea d’aportació perquè es pugui fer la recollida. L’horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de les 9 del matí a les 7 de la tarda.