Torramadé deixa temporalment la presidència de la Diputació de Girona

Explica que "no és una retirada, ni molt menys una dimissió"

(Ampliació 19:18h)

Torramadé es prendrà unes vacances al capdavant de la Diputació de Girona obligat per la polèmica pel suposat assetjament sexual entre ell i l'exassessora del seu partit, Minerva Amador. El president explica que se sent tranquil al creure's "convençut" de la seva innocència i "perquè en cap moment he perdut de vista els valors els quals he cregut i segueixo creient", ha dit.

El democratacristià, que aquest matí ja s'ha sabut que s'apartava temporalment de la intercomarcal d'Unió a Girona a través de la portaveu del partit Marta Llorens, diu que confia en el funcionament de la justícia i que "desitja" que acabi "aquesta cacera major que s'ha convertit clarament en una lluita sense embuts, en el que les persones i els seus sentiments els importen ben poc", ha puntualitzat.

Amb tot, mantindrà el càrrec al capdavant del consistori de Salt al considerar que aquest és un problema que res té a veure amb l'àmbit municipal. "Per això, aquests dies seguiré treballant a l’Ajuntament de Salt amb la mateixa il·lusió i amb la convicció que la justícia farà la seva feina", ha finalitzat Torramadé.

La decisió de deixar durant unes setmanes -no ha precisat quantes exactament- la presidència de la Diputació l'ha comunicada aquesta tarda el mateix Torramadé a la junta de govern. A la reunió, que s'ha fet a la seu de la Diputació, hi han assistit tretze dels catorze diputats de CiU que, juntament amb Torramadé, formen la junta. Només hi ha faltat la diputada i primera tinent d'alcalde a Figueres, Marta Felip.

La trobada ha tingut lloc a les cinc de la tarda i ha durat escassament un quart d'hora. A la sortida, Torramadé ha justificat que la seva decisió "de prendre distància tant del dia a dia" de la Diputació com de la presidència d'UDC ha estat "lliure", tot i que, "evidentment, no volguda".

No dimiteix

Això sí, Jaume Torramadé també ha deixat molt clar que es tracta d'una decisió temporal, i que en cap cas, dimiteix d'aquests dos càrrecs. "Les persones en controvèrsia amb mi tenen a veure amb el partit, la Diputació o totes dues coses alhora", ha dit. "Per això, són dos llocs on faig un pas lateral i transitori perquè s'aclareixi la situació; les circumstàncies em porten a pensar que, des d'un punt de vista fred, és el millor per a les institucions que represento", hi ha afegit.

En aquest punt, doncs, Torramadé no només ha fet referència a les denúncies entre ell i Amador, sinó també al conflicte que la setmana passada va obrir el cap de Protocol i Comunicació de la Diputació, Josep Maria Amargant. En una carta oberta, Amargant va denunciar que hi havia un pacte de silenci per encobrir els suposats tocaments.

"Era el millor per a la institució"

A la sortida de la junta de govern, el diputat i president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, ha dit que "després de moltes hores i reunions maratonianes", des de CiU s'han adonat que "el millor per a la institució era que el president de la Diputació es prengués uns dies de reflexió" perquè es pugui "defensar bé".

Vila ha indicat que Jaume Torramadé havia pres la decisió de desvincular-se temporalment de la presidència a finals de la setmana passada. "Era una proposta que ja venia preparada de la setmana passada, i a la reunió ningú li ha demanat perquè no ha calgut: ell mateix ens ho ha manifestat", ha conclòs Pere Vila.
  • Torramadé, diu que la decisió és 'lliure i responsable', però evidentment 'no volguda' © ACN