Cs tramita l'expulsió del portaveu a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona

La formació remarca que el regidor no respecta "els consensos en la presa de decisions"

La Comissió de Règim Disciplinari de Ciutadans (Cs) ha iniciat el procés per expulsar el portaveu del partit a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona.

En un comunicat, el partit remarca que ha pres aquesta decisió "per la contínua vulneració del reglament intern de la formació". "El regidor havia estat desautoritzat en nombroses ocasions per diferents secretaries de la formació per no atendre's a les fórmules reglamentàries previstes en els estatuts del partit ni respectar els consensos en la presa de decisions de funcionament intern, faltant d'aquesta manera als compromisos i deures estatutaris que li corresponien", argumenta Cs.

Al comunicat, remarquen que l'inici d'aquest procés suposa que la suspensió de militància a tots els efectes i que "se l'expulsarà de manera imminent". Fonts del partit indiquen que demanaran a Pamplona que renunciï a l'acta de regidor perquè els mateixos estatuts contemplen que les mesures cautelars suposen perdre els drets d'afiliat i de representació. Al comunicat, no especifiquen, però, quines actuacions del fins ara portaveu han portat a prendre la decisió d'expulsar-lo del partit.

Cs exposa que tots els representants del partits signen una carta ètica on es comprometen a complir amb les disposicions estatutàries del partit amb la finalitat de "complir amb l'ideari de Ciutadans, respectar la presa de decisions dels òrgans competents vetllant sempre per l'interès general i el servei als ciutadans". Un compromís que el partit considera que Daniel Pamplona no ha complert

Ciutadans continuarà mantenint representació a l'Ajuntament de Girona amb la regidora Míriam Pujola.

El fins ara portaveu de Cs ha respost al comunicat a través de Twitter. "La meva primera declaració és molt clara: qui ha emès aquest comunicat s'ha extralimitat". D'entrada, afirma que no s'ha respectat la confidencialitat que recull el mateix expedient disciplinari i, també, sosté que no s'ha respectat la seva presumpció d'innocència.

"L'expedient apel·la a unes suposades vulneracions però jo tinc dret, segons el mateix estatut, a respondre-hi amb les meves al·legacions", diu Pamplona que subratlla que sense això la decisió no pot ser ferma. El regidor tanca el fil afirmant que és una "situació desafortunada que perjudica sobretot Cs" i adverteix que "en cap cas" modificarà el seu dret a opinar lliurement.