70 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Llançà

Hi ha 60 hectàrees afectades, la majoria dins el Parc Natural del Cap de Creus

[ACTUALITZAT 17:00h] Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal que s'ha declarat a primera hora de la tarda a Llançà (Alt Empordà).

L'avís l'han rebut a les 13:25h i s'hi han desplaçat fins a 57 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris dels Bombers per tal d'apagar les flames. Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera GI-612 està tallada a Port de la Selva, la GI-613 a Roses cap al Port de la Selva, la GIP-6041 a Vilajuïga, i la GIV-6121 al Port de la Selva.

El foc, topogràfic i empès per la tramuntana, hauria començat per la zona de la urbanització Cau del Llop. El flanc dret, s’ha obert a contravent i avançaria en direcció el coll del Perer, zona on els mitjans aeris estan fent descàrregues per evitar que el foc el sobrepassi i tingui accés a tota la serra.

El flanc esquerre propaga cap a la vall de Santa Creu on topogràficament ho té tot a favor per avançar. En aquest flanc esquerra es troba la urbanització el Beleser que s’ha demanat, preventivament, que s’evacuï. Segons informa Mossos d’Esquadra també s’han desallotjat les urbanitzacions Santa Isabel i Vall de Santa Creu juntament amb el monestir de Sant Pere de Rodes. No es descarta que pugui haver més desallotjaments preventius. L’ajuntament ha posat a disposició de les persones desallotjades el pavelló de Llançà.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les tres de la tarda un total de 195 trucades relacionades amb l'incendi. Es demana a la ciutadania que no efectiu més trucades donat que els cossos operatius ja hi estan treballant. A les 4 de la tarda el foc havia afectat unes 60 hectàrees, 54 de Llançà i 6 del Port de la Selva, de les quals 59 dins del Parc Natural del Cap de Creus, segons els Agents Rurals.

Per a l’incendi s’han activat 57 dotacions terrestres, entre camions d’aigua, vehicles de comandament i coordinació i unitats dels GRAF (Grup d’Actuacions Especials) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb la unitat sanitaritzada i 13 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac i dos helicòpters de comandament)

També s’hi han desplaçat 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra que amb el suport de la Polica Local estan efectuant els desallotjaments preventius. Activats 2 tècnics de Protecció Civil, efectius dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.