El Trueta acabarà aquest estiu la renovació dels accessos al Bloc Quirúrgic

La intervenció forma part d'un paquet d'obres de millora amb una inversió de prop d'1,5 MEUR

L'Hospital Josep Trueta de Girona preveu acabar aquest mes de juliol la renovació dels accessos i la instal·lació de portes automàtiques al quiròfan 1, una actuació que completa la renovació dels accessos a totes les sales del Bloc Quirúrgic que s'ha anat fent al llarg dels darrers anys.

Aquesta intervenció forma part de les obres de millora de l'equipament sanitari previstes per a aquest estiu, amb un cost pròxim al milió i mig d'euros, segons informen els responsables de l'hospital. Les mateixes fonts indiquen que els treballs comportaran una gran millora tant per a professionals com per a usuaris dels serveis implicats. El centre aprofita la baixada d'activitat de l'estiu per fer obres, per reduir l'impacte sobre l'activitat assistencial.

Una altra actuació que es durà a terme és la renovació del sistema de climatització de la novena planta de l'hospital, per millorar el confort d'usuaris i treballadors i, alhora, reduir el consum elèctric. A banda es renovarà la zona de dutxes de la planta 5A, que acull la Unitat Polivalent d'Alta Intensitat de Cures (UPIC), i de la 8B de l'Àrea d'Hospitalització del servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses.

Al mateix temps, durant l'estiu continuaran els treballs ja iniciats a l’edifici annex de l'Hospital, que acull aules de formació, sala d'actes, despatxos i cafeteries de públic i personal. En aquest cas els treballs són per adequar l'edifici a la normativa d'incendis, i es fan en tres fases per minimitzar l'impacte.

També seguiran les obres de reforma i ampliació de l'Àrea d'Endoscòpies, uns treballs que duraran fins a la tardor en una àrea on es fan més de 5.000 proves i exploracions anuals. Les obres, que van començar el març, serviran per ampliar la zona de boxs d'endoscòpies, que passarà de tres a quatre espais, un dels quals s'equiparà amb una torre de raigs que permetrà practicar-hi intervencionisme radiològic guiat per imatge.