Els firaires cedeixen i finalment no s'instal·laran al passeig marítim de Blanes durant la Festa Major

L'ubicació escollida és el recite firal d'Els Pins-La Plantera

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha arribat a un acord amb els firaires que finalment han acceptat les condicions del consistori perquè durant la Festa Major s'instal·lin al recinte firal d'Els Pins-La Plantera.

L'entesa s'ha assolit després d'una marató de reunions entre les dues parts arran de la polèmica generada pels firaires que es volien situar al Passeig del Mar malgrat la negativa de l'ajuntament que volia fer complir la normativa per evitar nous contagis de covid-19.

Pel que fa a l'emplaçament pactat, hi hauran una cinquantena d'atraccions que estaran en funcionament entre el 16 i el 28 de juliol, des de les cinc de la tarda i fins a les onze de la nit. Una hora abans, a les deu, tancaran la música i la megafonia, així com els accessos per d'indicar als assistents que arriba l'hora de finalitzar la jornada.

Les atraccions hauran de complir amb totes les mesures per fer front a la covid que obligaran a canviar substancialment la manera d’instal·lar-se. D’entrada, totes elles estaran encerclades, amb accés i aforament controlat, de manera que quan se superi el màxim permès es tancarà fins que no surti públic i es pugui tornar a obrir l’accés.

Pel que fa a l’espai que ocuparan, un grup d’atraccions s’arrenglaran en una filera de l’esplanada del costat dels antics pavellons –entre l’Avinguda Catalunya i el Carrer Josep Tarradellas. La resta se situaran a la superfície de l’antic camp de futbol de gespa artificial que hi ha al costat de l’esplanada del pavelló. A diferència d’altres anys, la Fira d’Atraccions no comptarà amb el ‘Dia del Nen’, la jornada durant la qual el preu per comprar els tiquets d’entrada a les atraccions és un 50% més barata.

Aparcament per a vehicles

Per tal de compensar l’espai de l’esplanada del costat de l’antic pavelló que deixarà de ser un aparcament gratuït per instal·lar-hi les atraccions, està previst que s’habiliti com a zona d’estacionament l’antic camp de futbol de terra.