El PSC de Salt apunta contra els regidors que van exculpar a Torramadé

Els socialistes consideren que si es demostra l'assetjament sexual per part del president hauríen de dimitir

L'agrupació del PSC de Salt (Gironès) ha emès aquest comunicat després de conèixer les declaracions del cap de Protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, que reconeix que Torramadé li va reconèixer que sí que s'havia sobrepassat amb la noia i li va demanar que l'ajudés a reconduir la situació.

Davant d'aquesta declaració, els socialistes recriminen que set dels nou regidors -tots menys l'alcalde i Francisco Honrado- que hagin signat un document per exculpar l'alcalde. Divendres passat, en una compareixença sense preguntes davant dels periodistes, tres de les regidores de Salt van negar que durant el sopar Torramadé fes tocaments a Amador i van assegurar que la denúncia d'assetjament que ella ha presentat era per "difamar-lo".

Per això, els socialistes consideren que si es confirma que Torramadé va assetjar Amador, tant l'alcalde com els set regidors signant de la carta han de dimitir. El PSC argumenta que han de plegar dient que van ser testimonis d'un presumpte delicte i que van optar per "tapar-lo". "Si es prova que han mentit, els veïns i veïnes de Salt no es mereixen tenir un alcalde i set regidors de CiU que falten a la veritat d'una manera tan vergonyant", recull el PSC en el text.

També critica que "en un intent desesperat de protegir l'honorabilitat de l'alcalde", fossin precisament tres dones les que exposessin el contingut del text. "És un fet greu precisament perquè la presumpta víctima és una dona i es tracta d'una acusació que afecta a la seva integritat física i moral", recull el comunicat.
 
L'agrupació local també demana a la justícia que aclareixi els fets al més aviat possible perquè les acusacions "són tan greus que no només afecten a les persones en particular i a les seves famílies, sinó també a la institució on governen, l'Ajuntament de Salt". Per això, per "preservar la institució", els demana que pleguin si els fets es confirmen.