Torramadé rep suport d'onze comensals i diuen que no va assetjar sexualment a Amador

Tots ells signen un document per mostrar el seu "recolzament absolut" al president de la Diputació

L'escrit que han fet públic tots els qui eren al sopar d'inici de campanya porta onze signatures. D'aquestes, set són de regidors a l'Ajuntament de Salt (Anna Fusté, Rosa Pórtulas, Glòria Pàmies, Fanny Carabellido, Albert Casellas, Josep Valentí i Robert Fàbregas). Les altres quatre són de tres membres del grup municipal de CiU (Anna Coll, Daniel Navarro i Marc Martínez) i l'última és la de l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy.

Tots ells eren el 8 de novembre al sopar d'inici de campanya electoral que es va fer al restaurant El Teatret del Barri Vell de Girona, juntament amb Jaume Torramadé i Minerva Amador. A l'escrit, d'entrada, els signants mostren la seva "perplexitat per les difamacions" que s'han fet contra l'alcalde i president de la Diputació.

Tots ells asseguren que, durant el sopar, no van veure res que pogués sustentar una denúncia per assetjament sexual. "Volem manifestar que en cap moment, cap de nosaltres va observar cap acció, ni cap fet susceptible d'aquestes acusacions tan greus", recullen els onze comensals.

"No entenem, de cap de les maneres, ni la intenció, ni el fonament d'aquestes acusacions, que hipotèticament haurien passat davant la nostra presència", continua l'escrit. El redactat del document a més, també fa constar que, dels onze que signen, cinc són dones. Precisament, a l'escrit totes elles asseguren que, si s'hagués donat una situació de tocaments o assetjament, haurien "actuat immediatament".

En cap cas va succeir res

"Tots/es som molt sensibles davant d'aquest tipus de conductes i volem deixar molt clar que en cap cas va succeir res d'això", continua l'escrit. Per últim, els onze comensals expliquen que, un cop es va acabar l'àpat, el grup es va dirigir a la descoberta del primer cartell electoral, on hi van participar també integrants d'altres grups municipals, i que tampoc van percebre "ni molt menys, cap comportament estrany per part de les dues parts" (en referència a Torramadé i Amador).

L'escrit, que es va escriure ara fa una setmana -porta data del 23 de novembre- acaba amb un paràgraf contundent. "Desconeixem la intencionalitat d'aquesta maniobra. Volem mostrar el nostre recolzament absolut a Jaume Torramadé, i deixar clar que les acusacions que se li fan arribar són totalment injustificades i difamatòries cap a la seva persona, i les neguem rotundament", conclou el document.

Denúncies creuades

Les denúncies creuades entre Torramadé i Amador, que van esclatar en plena campanya electoral, segueixen ara la via judicial. Per una banda, l'assessora a la Diputació i excàrrec local d'UDC a Salt va denunciar Torramadé per assetjament sexual, perquè assegura que durant el sopar electoral li va fer tocaments.

Per altra banda, Torramadé va denunciar l'assessora per extorsió. A la denúncia que va interposar davant dels Mossos d'Esquadra, el president de la Diputació assegura que l'assessora li va demanar 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per assetjament.