El jutge envia a presó el jove que en va degollar a un altre a Figueres

El detingut només ha respost a preguntes de la defensa i no ha parlat en cap moment dels fets

Richard Germán M. ha passat aquest dilluns a disposició judicial, després d'estar-se els dos darrers dies detingut a comissaria. L'home, un dominicà de 36 anys, es va entregar als Mossos d'Esquadra dissabte al matí, després que la policia ja l'hagués identificat com l'autor del crim que va tenir lloc poques hores abans, en plena matinada, a l'exterior de la discoteca 'Noche Latina' de Figueres.

Quan es va entregar, Richard Germán M. va admetre haver agredit la víctima, un jove hondureny de 28 anys, amb una ampolla trencada de cervesa. Segons va dir, l'altre va faltar-li al respecte a la seva xicota. L'agressor va clavar l'ampolla al coll de la víctima, que va morir dessagnada poca estona després.

Aquest matí, en presència del jutge, però, el detingut pràcticament no ha obert boca. No ha volgut respondre ni a les preguntes del jutge ni del fiscal, i només ho ha fet a les de la seva defensa. Durant la declaració, Richard Germán M. no ha ni fet esment a l'agressió mortal, i s'ha limitat a precisar diferents punts sobre la seva vida.

El dominicà ha relatat que té tres fills (dos d'una parella, i un d'una relació anterior) i també ha explicat que, fins fa quinze dies, no treballava. El detingut ha explicat que portava set mesos a l'atur, però que ara fa dues setmanes va trobar feina en una empresa subcontractada per Endesa.

Després de la seva declaració, el jutge ha ordenat que ingressi a presó. Demà, el jutjat que instrueix el cas continuarà fent més diligències.

Entre d'altres, se sotmetrà a una roda de reconeixement el porter de la discoteca 'Noche Latina', per veure si pot identificar l'agressor. A més, el jutjat també li prendrà declaració tant a ell com a la xicota del detingut, que es trobava amb Richard Germán M. en el moment de l'agressió mortal.

Segon crim en poc més d'un any

El crim d'aquest dissabte a la matinada a l'exterior de la discoteca 'Noche Latina' de Figueres és el segon que hi ha hagut a l'indret en poc més d'un any. El 18 de desembre de l'any passat, un jove equatorià de 34 anys, va morir durant una batussa a fora del local. La víctima va rebre diverses ganivetades.

Els Mossos d'Esquadra van arribar a detenir set persones, de les quals actualment només una està empresonada. Cinc van sortir en llibertat després de declarar, i una altra va quedar lliure després de pagar una fiança de 6.000 euros.