La baralla mortal a Figueres va ser fruit d'una 'falta de respecte' a la xicota de l'agressor

FECASARM es presentarà com acusació particular contra el detingut pels fets a 'Noche Latina'

(Actualitzada 2/11/12 12:59h)

Segons han informat fonts policials, l'agressió s'hauria produït després que el detingut i la víctima discutissin a l'exterior de la discoteca 'Noche Latina' de Figueres. El porter hauria aconseguit separar els dos joves, no obstant això, l'agressor hauria accedit a l'interior del local, agafat una ampolla de cervesa, l'hauria trencat i clavat al costat dret del coll de la víctima, sota la mandíbula, i li hauria produït una altra ferida a la cara.

El jove, d'uns 30 anys i de nacionalitat hondurenya, hauria mort davant la porta de la discoteca dessagnat ja que el tall hauria afectat alguna artèria vital com l'aorta. Després de l'incident, l'agressor hauria marxat amb el seu vehicle i la seva xicota. Segons han informat, el detingut hauria agredit a la víctima perquè aquesta havia faltat al respecte a a la seva xicota.

En principi, els Mossos ja tenien identificats a l'agressor i la seva parella perquè, ara fa un any, la noia va intentar suïcidar-se. El jove -de 36 anys, nacionalitat dominicana i veí de Girona- s'ha personat voluntàriament aquest matí a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona i ha confessat els fets tot dient que sabia que els agents l'estaven buscant.

Els agents l'han detingut, inspeccionen el seu vehicle i s'han quedat amb la roba que portava el presumpte autor en el moment dels fets. A més, han recollit les gravacions de les càmeres de seguretat del local i prendran declaració a alguns dels testimonis dels fets com el propi porter o altres joves que es trobaven a l'exterior de local.

La FECASARM condemna els fets

El secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM), Joaquim Boadas, ha lamentat aquest matí els fets succeïts davant la discoteca "Noche Latina" de Figueres on ha mort un jove hondureny després de ser degollat a mans d'un altre persones fruit d'una baralla. En aquest sentit, Boadas ha apuntat que tant la discoteca com la Federació es personaran com a acusació particular contra el suposat autor dels fets, que ja ha set detingut per part dels Mossos d'Esquadra.

Boadas ha recordat que recentment en un cas semblant el jove acusat s'ha vist obligat a indemnitzar a la patronal del sector, ja que "s'ha malmès la imatge del local on va tenir-hi lloc. Exactament el mateix que ha passat aquí", ha reblat el secretari general de FECASARM.

La baralla, que va tenir lloc just a l'entrada de la discoteca, hi han situades dues càmeres de seguretat però el propietari de l'establiment, Salvatore Messina, ha apuntat que no van enregistrar res.