Jutgen un home acusat d'entrar a casa la seva exparella i punxar-li els condons

S'enfronta a una pena de dos anys de presó

Creuament d'acusacions durant les declaracions de l'acusat i la víctima. Ell afirma que ella és una 'mentidera compulsiva' i que actua moguda per la venjança. Ella que és molt gelós, que estava 'obsessionat' amb ella i que no la deixava viure en pau. Aquest dimecres David P.B. s'ha assegut a la banqueta dels acusats davant els nou membres del jurat popular que hauran de concloure si és culpable o no.

'No he entrat mai a casa seva si ella no hi era i no li he punxat mai cap preservatiu', ha afirmat David P.B. El jove, que afirma que té 'una desena o quinzena' de causes pendents amb la justícia arran del seu afer amb la noia de Vidreres, ha declarat que tot és un parany. Segons l'acusat, va ser ell qui va decidir deixar la relació i, llavors, ella el va amenaçar i li va dir que 'no el deixaria tranquil la resta de la seva vida'.

'De mica en mica m'ho està fent passar malament', ha afirmat David P. B. que assegura que està acusat d'un delicte continuat de violació de domicili per culpa de les 'mentides' de la jove. A partir d'aquí, diu que no recorda res dels fets perquè 'ja fa cinc anys' però sosté que no va fer servir mai les claus per entrar al domicili de la seva exparella mentre ella no hi era, ni li va regirar les coses i també nega que entrés per la finestra quan ella va canviar el pany. A més, ha afirmat que no la va assetjar sinó que va ser 'més aviat al contrari'.

David P.B. ha declarat que no tindria 'cap motiu' per punxar-li els preservatius i ha donat a entendre que tenien una relació 'intermitent' i que la noia estava 'amb altres' en els lapses de temps que s'ho deixaven. També ha afirmat que sempre tenien relacions sexuals amb protecció perquè ella li havia confessat que havia exercit la prostitució i, per tant, 'm'havia de protegir'. Per aquest motiu, admet que sabia on guardava els condons.

Totalment oposada ha estat la declaració de la jove. Afirma que va intentar deixar la relació amb l'acusat reiteradament però que ell no atenia a raons. Al contrari, segons la jove, la perseguia, la trucava repetidament i entrava a casa seva mentre ella no hi era. La noia ha relatat que, quan arribava a casa, en més de quatre ocasions es va trobar la roba regirada, fotografies escampades per sobre el llit i també es va adonar que li havien punxat els preservatius 'amb una agulla'.

La jove ha declarat que va decidir denunciar-lo davant la justícia quan, després de canviar el pany, va saber que havia entrar a casa seva per la finestra. Llavors, ha explicat que va anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i que, un cop allà, l'acusat la va trucar. Els mossos van gravar la conversa i, tot i que l'acusat no ha reconegut la seva veu i diu que no pot ser ell perquè el noi parla en català i ell sempre ho va en castellà, a la cinta reconeix haver entrat 'moltes vegades' a casa la noia i, fins i tot, haver-li punxat els preservatius.

'La teva intenció era que em quedés embarassada o em contagiés de sida', li pregunta la jove a la gravació però l'acusat no contesta. Durant el judici, tampoc ha esclarit els motius perquè nega que ho fes.

Nou membres del jurat popular hauran d'emetre un veredicte declarant culpable o no culpable David P.B. dels càrrecs que li imputen. El ministeri fiscal demana dos anys de presó per un delicte continuat de violació de domicili, amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant de dilacions indegudes, perquè 'la complexitat dels fets no justifica la prolongació en la tramitació del procediment judicial'.