Girona destina 236.000 euros a l'enllumenat de Nadal i amplia els barris il·luminats

La programació d'actes arrenca l'1 de desembre amb més de 230 activitats

Les activitats de la campanya de Nadal a Girona s'inicien aquest dissabte, amb l'encesa de les llums de Nadal i el gran arbre de Nadal que s'ha instal·lat a la plaça Catalunya. L'any passat, amb l'arribada de CiU al govern municipal, es va fer una important aposta per estendre l'enllumenat a les zones comercials per tal que fos un atractiu més que incentivés les visites i les compres.

Segons la regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, aquest any es destina aproximadament el mateix pressupost: uns 236.000 euros. Fins fa un any, eren les pròpies associacions de comerciants les que llogaven i pagaven l'enllumenat i l'ajuntament els donava subvencions. Segons Cunyat, la inversió total per als llums rondava els 150.000 euros. El nou equip de govern ha fet un canvi de criteri i és el consistori qui paga tant la contractació -aquest any s'ha fet un concurs públic per optar-hi-, com el muntatge i el consum i, per tant, els comerciants no hi posen ni un euro.

"Fins ara hi havia carrers on ens trobàvem que les llums quedaven tallades davant d'una botiga perquè no era associada", ha explicat Cunyat, que considera que ara hi ha uns itineraris comercials marcats per les llums. A més, aquest any també han inclòs noves zones no per un criteri d'atracció comercial sinó per tal que el Nadal també arribi als barris. Per això, s'han posat llums a Montjuïc, Pedret i al Pont Major.

Més de 230 activitats

Aquest matí s'ha presentat el programa d'actes per a les festes de Nadal. Les activitats arrenquen més aviat que mai -habitualment s'aprofitava el pont de la Puríssima però començaran aquest dissabte 1- i s'han inclòs una vuitantena més d'actes, arribant  a un total de 230 activitats. La tarda de l'1 es farà l'encesa de les llums i també hi haurà cercavila i xocolatada.

Fins passat Reis, la ciutat serà escenari de tallers, activitats de cuina de Nadal, concerts a places i carrers i activitats teatrals, com els tradicionals Pastorets. A la plaça Santa Susana del Mercadal també s'hi instal·larà un circ i el Palau Firal acull, com també és tradició, la pista de patinatge sobre gel i, com a novetat, també un tobogan de gel. Fins a tres associacions de comerciants han organitzat festes per promocionar el comerç del seu barri.l

Aquest any hi ha més activitats que el Nadal passat. Segons la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Marta Madrenas, això s'explica perquè la campanya de Nadal dura més dies i també perquè hi ha més implicació de les associacions de veïns i comerciants de la ciutat. Si l'any passat es van programar 150 activitats, enguany s'arriba a les 230.