Activades les alertes per nevades al Prepirineu i mal estat de la mar

Protecció Civil recomana que s'extremin les precaucions

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat d'acord amb les previsions de nevades a partir d'aquest migdia i que poden ser significatives a les comarques dels Pirineus i Prepirineu, especialment durant aquest dimecres.

La previsió indica que a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà es pugui acumular un gruix de cinc centímetres a cotes superiors a 600 metres a partir d'avui. Aquest dimecres, s'espera que s'estengui el risc per nevades a totes les comarques dels Pirineus i Prepirineu i s'intensificarà a partir del migdia. També, a la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Cerdanya s'incrementarà el perill de nevades, que serà alt.

Demà es preveu que a causa del fort vent que afectarà l'Alt Empordà es produeixi el fenomen del torb. Per aquest motiu, es recomana a la ciutadania conduir amb molta prudència per les vies afectades per la neu, i portar cadenes en cas que siguin necessàries.


Onades de més de 4 metres a la Costa Brava

Davant la previsió del mal estat de la mar, Protecció Civil també ha activat aquest matí l'alerta del pla per inundacions Inuncat pel la mar de fons del nord que es produirà a partir d'aquest vespre amb onades superiors a 2,5 metres d'alçada a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà.

Demà les onades superaran els 4 metres en aquestes dues comarques i la maregassa s'estendrà a la comarca de la Selva. En algun punt de la Costa Brava, les onades podrien assolir els 5 metres.

D'altra banda, segons ha informat Endesa, tant la presa de Torrassa com la de Borèn desguassen a 4 m3/s i ha indicat que aquests nivells no suposen risc per a la població.

Ratxes de vent superiors als 90 km/h sobretot en cotes altes

El temporal també portarà fortes ratxes de vent, sobretot a cotes elevades, i per aquest motiu també s'ha activat l'alerta del pla de Protecció Civil Procicat. A partir d'aquest dimecres al matí, el vent començarà a bufar a les comarques del Pirineu i Prepirineu, de nord i oest amb ratxes que poden superar els 90 km/h, sobretot a les zones altes. Al llarg del dia, el fort vent s'anirà estenent a les comarques del sud de Catalunya, sobretot Tarragona, i també a les centrals, incrementant-se la probabilitat i velocitat de les ratxes al nord del país.