Demanen 32 anys de presó a dos homes per simular ser policies i extorquir prostitutes

La banda escollia pisos que funcionaven com a prostíbuls i va actuar a Blanes, Reus i Cambrils

Segons recull l'escrit del fiscal, els tres acusats (Eusebio Salleras, Ricardo Jesús Caballé i Jéssica Tomás) es dedicaven a robar i extorquir prostitutes. El pla que havia concebut el grup era clar: tots tres es feien passar per policies de la unitat d'estrangeria, picaven a la porta de pisos que funcionaven com a prostíbuls i, un cop a dins, atemorien les noies i s'emportaven tot el que podien. Si les meuques es resistien, les lligaven amb brides.

La banda, que sempre actuava seguint aquest patró, va cometre tot un reguitzell de delictes en pocs dies. El fiscal situa el primer dels robatoris el 12 de febrer del 2009. Aquell dia, el grup es va presentar en un pis del carrer General Prim de Cambrils. Quan la prostituta que hi exercia els va obrir la porta, li van ensenyar una credencial falsa i li van dir que havien de registrar el domicili perquè sospitaven que s'hi amagava droga.

Un cop a dins, els acusats van registrar la jove, van atemorir-la ensenyant-li una pistola simulada i la van obligar a despullar-se. Li van lligar les mans amb brides i la van obligar a estirar-se en un dels llits. Després, van arreplegar sis telèfons mòbils i 55 euros de la bossa de mà de la víctima. Abans de marxar, li van deixar clar a la noia que, si gosava moure's, no dubtarien a endur-se-la emmanillada.

L'endemà, la banda va tornar a actuar. Aquest cop, van escollir un pis del carrer Escultor Juli Antoni de Reus. Fent servir la mateixa excusa -un registre d'estupefaents- un dels processats es va emportar la prostituta que hi vivia en una habitació, mentre els altres dos li robaven sis telèfons mòbils i un ordinador portàtil.

Una perruqueria de Dosrius, de camí

Cinc dies més tard, el 18 de febrer, el grup va desplaçar-se cap a les comarques gironines. Durant el camí, però, Eusebio Salleras, va provar de robar en una perruqueria de Dosrius (Maresme), que també funcionava com a estètica i centre de massatges. Salleras va demanar hora per fer-se un massatge, però un cop va tenir la propietària al davant, li va dir que era policia i que hi havia anat a fer una inspecció, per veure si tenien menors treballant o bé amagaven droga.

La massatgista va accedir a què Salleras escorcollés el negoci, però com que l'acusat actuava de manera estranya, li va dir que trucaria al seu marit perquè s'acostés fins al local. Va ser aleshores quan l'acusat -segons el relat del fiscal- es va posar nerviós i va marxar sense agafar res.

Agressió sexual a una de les noies

Aquell mateix dia, pels voltants de les set del vespre, el grup va arribar a Blanes (Selva). Aquí, van picar a la porta d'un pis de l'Avinguda Joan Carles I, que funcionava com a prostíbul. Tots tres acusats hi van entrar, van mostrar plaques policials falses, i li van dir a les dues prostitutes que els havien obert que havien de registrar a fons l'habitatge.

Les joves, però, se'n van malfiar i aleshores, Eusebio Salleras es va treure la pistola d'entre la roba i les va amenaçar. Després, mentre els altres dos processats vigilaven, Salleras es va endur una de les meuques a una habitació, la va obligar a fer-li una fel·lació i la va penetrar. Durant tota l'estona, l'acusat li deia que, si accedia a fer tot el que li demanava, no tindria problemes amb la policia.

Després, la banda va tancar les dues prostitutes en una de les habitacions i es va emportar tot allò de valor que hi havia al pis: dues càmeres digitals, un ordinador, un televisor de pantalla plana, perfums, una targeta de crèdit, joies i 1.440 euros en efectiu.

La policia els va poder enxampar a tots tres poques hores després de cometre aquest darrer robatori. Des d'aleshores, Eusebio Salleras i Ricardo Jesús Caballé es troben empresonats.

El fiscal imputa a tots tres acusats els delictes d'usurpació de funcions públiques, robatori amb violència en concurs amb violació de domicili, detenció il·legal i faltes de lesions. A més, A Eusebio Salleras també l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i d'una temptativa de furt.

L'acusació demana per a Salleras una pena global de 32 anys i quatre mesos de presó i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la prostituta a qui va violar durant un termini de deu anys. Per a Ricardo Jesús Caballé, el fiscal sol·licita una pena de 12 anys de presó, i per a Jéssica Tomás, una de 22 anys. A més, també reclama que tots ells hagin de pagar una multa de 1.200 euros per les faltes de lesions.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que els tres acusats paguin una indemnització de 7.439,97 euros. Aquesta quantitat correspon als diners que van robar, als objectes de valor i a la compensació per les lesions i les seqüeles que van patir les prostitutes. El judici per aquests fets se celebrarà la setmana vinent a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.