Alerta per tempestes fortes a les comarques gironines

Segons l'SMC, el xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts

Des de les dues de la tarda fins a la mitjanit d'aquest dilluns, els forts ruixat seran possibles a cinc comarques del nord-est de Catalunya: Alt Empordà, Pla d'Estany, Garrotxa, Ripollès i Osona. A partir de dimarts, les fortes tempestes, amb quantitats de més de 20 litres en 30 minuts, es poden estendre a 14 comarques del litoral i prelitoral, a excepció dels extrems nord i sud del país. Es tracta del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Osona, Selva, Baix Empordà, Gironès i Pla de l'Estany.

Protecció Civil activa el pla Neucat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en prealerta el pla Neucat davant aquesta previsió de nevades al Pirineu Occidental. A les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça es pot superar un gruix de 5 centímetres a cotes superiors a 600 metres i acumular gruixos de 15 centímetres de neu nova a partir de 1.300 metres. La previsió meteorològica per a dimecres assenyala que les nevades continuaran i s'estendran a la resta de comarques de la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran i a la comarca del Ripollès. La Val d'Aran incrementarà el seu grau de perill i passarà de perill moderat a perill alt per les nevades.

Davant d'això, la DGPC recomana a la ciutadania conduir amb molta prudència per les vies afectades per la neu, i portar cadenes al vehicle en cas que siguin necessàries.