Detingut a Girona un jove per entrar a robar en dues cases i dos cotxes de Montjuïc la mateixa nit

Una veïna va donar l'avís després d'enxampar-lo al pati de casa seva

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat un jove, de 22 anys i de nacionalitat marroquina, per entrar a robar en dues cases i dos cotxes del barri de Montjuïc de Girona la mateixa nit. Els fets es remunten la matinada d'aquell dia, cap a dos quarts de set, quan la policia va rebre l'avís d'una veïna del carrer Abat Escarré, que acabava de veure un individu al pati de casa seva i que després havia fugit en bicicleta.

Els mossos van localitzar el noi a l'encreuament de la Pujada de la Barrufa amb el carrer Peius Pasqual i Carbó. Els agents el van identificar i escorcollar i li van trobar dos mòbils, un moneder amb 9 euros, dos encenedors, unes ulleres, una llanterna, unes tenalles, una navalla i una eina multi ús.

Segons va poder saber la policia, el lladre havia saltat la tanca de la casa deixant la bicicleta recolzada fora de la paret i va aprofitar que la finestra del menjador era oberta per entrar i agafat un mòbil. L'home va veure la propietària de la casa i es va amagar, estirat a terra al costat del pati fins que la dona el va descobrir i va fugir.

Després de la detenció, els mossos van rebre avisos de més robatoris a la zona. El primer dins d'un cotxe estacionat al jardí d'una casa del mateix carrer. Més tard van saber que també havia entrat a robar dins d'un cotxe aparcat davant d'una casa del carrer Torre de Sant Joan. D'aquí es va endur un encenedor, unes llanternes i un joc de ganivets de carnisser valorats en uns 500 euros.

Els mossos van rebre l'avís d'un altre robatori en una casa del mateix carrer Abat Escarré. El lladre va entrar i va registrar les estances però els propietaris no van trobar a faltar res.

L'arrestat, amb antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.