Lloret de Mar, pioner a l'Estat en oferir als turistes fer-se una PCR per 52 euros

Els hotelers preveuen un 70% dels visitants que hi havia abans de la pandèmia

Els turistes que viatgin fins a Lloret de Mar podran fer-se una PCR o un Test d'Antígens Ràpid (TAR) a preus més reduïts i sense demanar hora a la pista d'atletisme del municipi. La iniciativa és del Gremi d'Hostaleria, qui ha anunciat que després de diverses negociacions amb laboratoris han arribat a un acord amb Hipra per tal que aquesta empresa faci PCR per 52 euros i TAR per 20 euros.

El president del gremi, Enric Dotras, ha explicat que ofereixen aquest servei en català i castellà i també anglès i francès. A més, no descarten incloure altres llengües si el mercat ho demana. L'horari d'obertura d'aquest servei serà de dilluns a divendres de dos quarts de nou del matí a dos quarts d'onze i el dissabte serà de dos quarts de nou a dos quarts de deu.

La idea és que els turistes puguin rebre els resultats el mateix vespre, entre les set i les vuit, a través d'un correu electrònic. En el cas dels TAR, els resultats se sabran uns quinze minuts després de fer la prova.

A més, si hi ha més de 20 persones que es vulguin fer la prova, poden demanar de fer-la al mateix hotel on facin estada o en qualsevol altre espai que vulguin. Aquest servei caldrà una reserva prèvia però no suposarà cap cost extraordinari.

Dotras ha assegurat que aquest servei l'ofereixen per als visitants de Lloret de Mar però pot ser que també el facin servir altres turistes de municipis veïns. Tot i així, ha remarcat que està enfocat als turistes locals amb l'objectiu de facilitar-los els tràmits i evitar cues a l'hora de fer-se les proves.

Amb aquesta iniciativa, Lloret de Mar se situa al capdavant de tot l'Estat en oferir aquest servei com a destinació turística durant els mesos de juliol i agost.

Un 70% d'ocupació al llarg de la temporada

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha anunciat que els hotels ja han començat a promocionar aquest servei de proves PCR als webs dels hotels i també ho promocionaran en campanyes que farà el municipi per captar visitants aquest estiu. El president del gremi calcula tancar la temporada alta amb un 70% de l'ocupació que hi havia abans de la pandèmia.

Dotras ha destacat que a hores d'ara el volum de reserves encara és tímid però es preveu que s'incrementi de cara a les properes setmanes. L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha recordat que gairebé la meitat dels turistes de Lloret de Mar són públic de proximitat (catalans, espanyols i del sud de França). Aquest tipus de públic s'ha acostumat a reservar "a última hora" el seu allotjament i per això el nivell de reserves encara no arriba a la previsió d'ocupació que fan els empresaris turístics.

Un festival de drons cada divendres

L'Ajuntament de Lloret de Mar estrenarà aquest estiu un festival de drons, convertint-se en la primera destinació espanyola amb aquest tipus de certamen visual. Durant la primera edició es farà un espectacle cada divendres dels mesos de juliol i agost a dos quarts d'onze de la nit. A partir de 100 drons es crearan imatges al cel en aquest nou format d'espectacle, similar a la pirotècnia.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, ha destacat que els espectacles amb drons són "més respectuosos amb el medi ambient" que la pirotècnia ja que no deixen residus i a nivell lumínic emeten menys contaminació. La línia temàtica de les coreografies que es podran veure aquest estiu es farà pública el proper 2 de juliol.

Control d'aforament a les platges a temps real

L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha anunciat que aquest any es manté el dispositiu de control d'aforament de platges que es va estrenar l'any passat, tot i que inclouen alguns canvis.

La intenció és mantenir el control d'aforament de les platges per garantir el distanciament social entre bombolles de convivència. A la platja gran de Lloret i a la de Fenals es mantindrà el control d'aforament a través de càmeres que enregistren el grau d'ocupació de la sorra. Aquesta xifra s'oferirà a temps real per tal que els banyistes puguin veure si la platja està plena o no.

Pel que fa a la resta de platges, hi haurà vigilants que aniran controlant també el grau d'ocupació. En total Lloret de Mar comptarà amb 28 socorristes, 9 vigilants de platges i 4 informadors turístics durant els mesos de juliol i agost.