Vila creu que la 'campanya de difamació' contra CiU farà reaccionar els catalans a les urnes

El cap de llista per Girona espera que la demarcació sigui "el gran graner" del vot sobiranista

Tot la candidatura de CiU per Girona, encapçalada per Santi Vila, s'ha fet la fotografia de família de final de campanya aquest divendres davant el monestir de Santa Maria de Ripoll. El candidat, Santi Vila, ha assegurat que els llocs on van presentar la candidatura i la població on han decidit tancar la campanya electoral no són casuals, sinó que tenen molta càrrega simbòlica.

Van començar al far de Sant Sebastià, a tocar mar, i han acabat a Ripoll, a l'interior, el bressol de Catalunya. Segons Vila, el missatge és demostrar la dualitat del poble català, que està "obert al món" com qualsevol població de mar però, alhora, conserva unes arrels molt fortes "que vénen de molt lluny" com es pot palpar a Ripoll.

El candidat per Girona ha assegurat que per CiU han estat dues setmanes "molt dures" durant les quals han hagut de fer front a una "campanya de difamació" que tenia per objectiu frenar l'ascens de la federació a les urnes. Vila ha assegurat que el blanc principal de la campanya de desprestigi ha estat Artur Mas, però detalla que a la resta de candidats també els ha tocat "encara que sigui en menor mesura".

Vila ha recordat, al costat de Carles Puigdemont, que tots dos hauran de respondre davant la justícia per haver contractat els trens per anar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona. Amb tot, Vila espera que aquestes "agressions" no els hagin perjudicat sinó que, tot al contrari, serveixi perquè encara més catalans es mobilitzin i apostin per CiU.

El cap de llista per Girona ha recordat que els resultats del 2010 van ser gairebé excepcionals a la demarcació, però espera poder superar els 9 diputats i que les comarques gironines siguin "el gran graner" del vot sobiranista català.