El PSC proposa fer un cens únic de pisos buits per crear una borsa d'habitatge social

Marina Geli critica que "la falta de lideratge de CiU està deteriorant les condicions de vida de la gent"

Un dels projectes del PSC és la creació de la xarxa 'Girona Llar' que permeti posar a disposició de les famílies amb pocs recursos o aquelles que han estat desnonades un pis a preu social. Els socialistes proposen crear una única borsa d'habitatge socials que englobi tots els pisos buits que estan en mans dels bancs o de particulars, així com també els immobles que fins ara gestionen entitats del tercer sector o ONG.

"Es tracta de poder posar ràpidament els pisos a disposició de les persones que els necessiten", ha explicat la número dos de la candidatura, Marina Geli, que assenyala que a Girona hi ha un parc d'habitatges buits "molt important". El PSC aposta perquè la gestió d'aquesta borsa única d'habitatge es faci de manera concertada entre totes les entitats que treballen en habitatge però que compti amb la participació dels ajuntaments. Geli ha acusat CiU de "falta de lideratge" en polítiques d'habitatge social. "Hi ha hagut una falta de prioritat del Govern de CiU cap a les polítiques socials que garanteixen la cohesió dels barris i les ciutats", ha manifestat Geli, que assegura que "el gir social que necessita Girona" el pot liderar el PSC.

Geli també ha parlat de la creació d'una Taula gironina contra la pobresa i per a la promoció de la inclusió social, a fi de garantir accions coordinades entre els àmbits d'ocupació, l'habitatge i els serveis socials.

Per la seva banda, la número tres de la candidatura, Iolanda Pineda, ha reivindicat la necessitat de cooperació entre ajuntaments i Generalitat per implementar polítiques socials vinculades a projectes urbans que generin nous espais de convivència a les ciutats. En aquest sentit, el PSC demana que es recuperi el Pla de Barris.