Desmantellen un cultiu de 279 plantes de marihuana i un altre amb 4.000 llavors germinades a Lloret

El detingut tenia la plantació en una casa ocupada i tres més en un planter amagat al bosc

La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana amb 279 testos en una fase molt avançada de creixement de la planta a Lloret de Mar (Selva). També han trobat un planter amb 4.000 llavors germinades de marihuana enmig d'un bosc de la població costanera.

Per aquest motiu, la policia ha detingut per una banda un home de 48 anys i de nacionalitat russa per haver ocupat una casa on hi tenia la plantació. Per l'altra, han detingut dos homes de nacionalitat albanesa i un altre d'italià com a responsables del planter. La Policia Nacional ha agraït la col·laboració ciutadana, que ha estat qui ha avisat dels dos cultius. Les dues operacions s'han fet en menys de cinc dies de diferència.

La primera de les intervencions es va fer en una casa unifamiliar que està en una zona residencial de Lloret de Mar. Aquesta casa estava ocupada il·legalment per un home i una dona i el seu fill petit. A l'interior hi havia 279 plantes de marihuana en una fase molt avançada de creixement, amb molta producció de cabdells. De fet, la policia ha alertat que alguns d'ells pesaven 80 kg.

A més, també es van intervenir una màquina per envasar productes al buit, quatre bàscules de precisió i una arma de foc de calibre petit. A la casa hi havia dos gossos d'una raça potencialment perillosa i per això la policia va comptar amb el suport de Protecció Civil. En l'operatiu també hi havia tècnics de la companyia elèctrica.

Aquests van mesurar el consum elèctric i van certificar l'elevat consum que hi havia en aquell domicili, que tenia la llum punxada a la xarxa pública. Per aquest motiu van detenir l'home de 48 anys i de nacionalitat russa com a responsable del cultiu il·legal.

Per altra banda, els agents de la comissaria de Lloret de Mar també van rebre la notificació d'uns veïns de Montbarbat, dins del terme municipal de Lloret de Mar, que havien trobat un cultiu il·legal. A més, els veïns van comunicar a la policia que constantment hi havia cotxes i persones desconegudes que podrien estar relacionats amb aquest cultiu.

Per aquest motiu, agents de la Policia Nacional es van desplaçar fins a la ubicació detallada pels veïns. Una vegada allà van baixar per un torrent amb uns 400 metres de desnivell, fins arribar a un prat on hi havia branques amb palets de fusta que amagaven una gran extensió amb forats per a plantar-hi la droga. Al costat, hi havia un petit hivernacle tapat amb plàstics i a l'interior hi havia 39 planters amb 4.000 llavors de marihuana germinada.

La Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local de Lloret de Mar, van detenir dos homes de nacionalitat albanesa i un tercer de nacionalitat italiana. Estaven amagats en una cabana de fusta que estava construïda de forma rudimentària al costat del cultiu on controlaven la plantació. Els tres detinguts s'encarregaven de cuidar el planter i trasplantar-lo a testos per posteriorment vendre-les.