A presó sis homes que tenien més de 2.700 plantes de marihuana a Santa Llogaia d'Àlguema

La droga tenia un valor d'1,3 MEUR al mercat

El jutge de guàrdia de Figueres ha enviat a presó sis homes d'entre 24 i 65 anys que tenien 2.771 plantes de marihuana repartides en dues naus industrials a Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà).

Els Mossos van desmantellar el negoci dels arrestats després d'una investigació que es va iniciar el passat 7 de maig. Els agents van notar una forta olor de maria que sortia de les dues xemeneies de les naus. A més, la companyia elèctrica va avisar d'un consum d'electricitat molt alt, fet que va fer incrementar les sospites. Els agents també van comprovar que sempre hi havia una furgoneta que entrava i sortia carregada amb algun tipus d'objecte a la part del maleter.

No va ser fins el passat dilluns 31 de maig, però, que els Mossos van identificar els cinc ocupants de la furgoneta en el moment que entraven a l'interior d'una de les naus. Aleshores, els policies van veure que dins de l'espai hi havia diverses estances amb plantes de marihuana i una persona que s'encarregava del manteniment de la droga. Davant les evidencies els agents van decidir arrestar els sis homes. L'endemà d'haver detingut els sospitosos, els policies van fer una entrada i registre a les dues naus i van localitzar les 2.771 plantes de maria, que tenen un valor de mercat d'1,3 milions d'euros (MEUR) segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior.

A més de la droga, els policies també van localitzar cinc quilos i mig de cabdells, 25 sacs de terra, 58 ventiladors, 371 làmpades, 371 transformadors, deu caixes d’extractors i 24 filtres. Els sis detinguts, de nacionalitat xinesa i sense domicili conegut, han entrat a presó després de declarar davant del jutge.