Ceigrup tanca el 2020 amb pràcticament la mateixa facturació que el 2019 amb menys operacions

L'empresa ven habitatges amb més superfície arran de la pandèmia

Ceigrup Immobiliàries ha tancat el 2020 amb una facturació de 78,34 milions d'euros, un 0,6% més que el 2019. Tot i així, el nombre d'accions que s'han tancat durant l'any passat ha estat un 8% menor. Al llarg del 2020 s'han fet 491 operacions de compra-venda i l'empresa atribueix la davallada a la pandèmia.

Tot i així, la crisi sanitària també ha comportat un augment de gairebé el 10% del preu mitjà de la compra d'habitatges perquè els compradors volien immobles amb més metres quadrats. El preu mitjà de venda durant l'any passat va ser de 159.568 euros, mentre que el 2019 era de 145.617. La portaveu del grup, Esther Torrent, ha destacat que amb la pandèmia hi ha una demanda més important d'habitatges més grans i amb espais oberts.

Pel que fa a contractes de lloguer, l'empresa immobiliària també ha tancat el 2020 amb un increment del 22,2%, arribant als 964 contractes a tota la demarcació de Girona. També ha pujat un 9% el nombre de comunitats de veïns que administren (1.039). Per contra, el nombre d'Habitatges d'Ús Turístic que gestiona el grup ha disminuït un 15% (874).

Ceigrup compta amb 13 professionals immobiliaris i més d'una vintena d'oficina. Durant els mesos de pandèmia, la companyia va adaptar-se a la situació i va buscar estratègies per facilitar els tràmits de compra-venda amb visites virtuals i trobades en línia.

Des de fa uns mesos, Ceigrup també té presència a les comarques de Barcelona amb la incorporació d'Amat Immobiliaris, amb una llarga trajectòria a la capital catalana. Compta amb 79 treballadors i oficines a Barcelona, Sant Just Desvern (Baix Llobregat) i Sant Cugat (Vallès Occidental).