ICV: 'Nosaltres sí que pensem en les dones'

Marc Vidal alerta que el 70% dels nous aturats a Girona són dones i proposa mesures per evitar el seu "empobriment"

El candidat d'ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, ha fet un acte aquest dimarts a la plaça Leo Joher de Santa Eugènia acompanyat d'algunes dones que integren la candidatura o que donen suport al partit. Allà, el candidat ha defensat que la coalició ecologista és "l'únic partit" que proposa polítiques d'igualtat home-dona i, per això, ha demanat "sense cap tipus de pudor" el vot de les dones gironines.

Segons ha denunciat, amb l'arribada de CiU al Govern de la Generalitat s'han reduït les ajudes per prevenir la violència masclista. Vidal ha explicat que quan governava el tripartit hi havia un programa específic d'atenció a les dones víctimes de violència de gènere que CiU "va eliminar amb l'excusa de què aquesta atenció es feia a través d'altres instruments". "Lamentablement, ara les dones víctimes de violència masclista estan més desateses", ha assegurat Vidal, que proposa la creació d'un Observatori nacional contra la violència masclista que estigui dotat de recursos per lluitar contra aquesta xacra social.

Una altra de les propostes de la candidatura és l'elaboració d'un Pla integral contra la feminització de la pobresa. Segons ha alertat Vidal, de les dades d'atur del passat mes d'octubre se'n desprèn la "dada preocupant" que, dels nous aturats a les comarques gironines, el 70% són dones. Per això, ICV proposa impulsar un conjunt de serveis socials que es dediquin a fer atenció i inclusió social de les dones que, per quedar sense feina, estiguin en situacions de risc.

Vidal també s'ha referit a la necessitat de compactar les hores de feina i flexibilitzar-les per compartir treball i cura de la llar". "Hem d'evitar les dobles i triples jornades laborals que suporten les dones", ha dit el candidat, que assenyala també que seguir "educant en igualtat". "Estem en una societat encara dominada pel masclisme, es pot no fer res i que el masclisme impregni totes les capes de la societat o apostar per polítiques que vencin aquesta situació", ha destacat Vidal.