Detingut un jove que va escalar la façana d'un edifici per robar en un pis a Figueres

Es va ajudar d'un cable penjat de l'immoble

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys a Figueres (Alt Empordà) que va entrar a robar en una casa del carrer la Jonquera escalant tres metres de façana, a primera hora del passat dijous 20 de maig. Per fer-ho, el noi es va ajudar d'un cable i va forçar la finestra d'una de les estances.

Va ser el propietari de l'immoble qui el va enxampar i el va fer fora. De seguida va trucar els Mossos que el van trobar uns 400 metres del lloc dels fets. Els policies el van poder identificar gràcies a la descripció de l'afectat i a unes taques de color verd que portava el jove a la roba i als guants, i que coincidien amb les de les parets d'algunes de les habitacions de l'immoble que està en rehabilitació.

Els Mossos el van detenir com a presumpte responsable del robatori, i van comprovar que tenia preparats per emportar-se, una ampolla de butà, una bossa amb objectes de la casa i una bicicleta. També va causar danys a una moto i un casc del propietari.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 21 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.