La Policia Nacional intervé més de 17.400 productes falsificats i deté 16 persones a Lloret de Mar

El valor dels objectes superava els 850.000 euros i molts no havien passat cap control de qualitat

La Policia Nacional ha detingut 16 persones a Lloret de Mar (Selva) i ha intervingut més de 17.400 productes falsificats de marques de reconegut prestigi per un valor estimat superior als 850.000 euros. L'operació s'ha fet conjuntament amb l'Agència Tributària.

Els agents acusen els arrestats d'un delicte continuat contra la propietat industrial per la comercialització i venda d'aquests objectes en comerços oberts al públic. A més, entre els milers de productes, la policia ha interceptat joguines formades per peces petites que no havien passat cap control de qualitat, amb el perill que això suposa per al seu ús infantil.

Les investigacions es van iniciar quan es va tenir coneixement que en diferents establiments comercials de la localitat s'estarien emmagatzemant i comercialitzant els productes fraudulents. Segons avançaven les indagacions, les representacions legals de diverses firmes comercials van registrar les seves corresponents denúncies, en què es comunicava la venda de productes falsificats, els quals es van localitzar exposats en diversos establiments comercials de l'entramat investigat.

Amb aquesta informació, es va procedir a la identificació dels seus propietaris, a qui els constaven diverses ressenyes per la comercialització de productes falsos. Per tot això, es va procedir a la inspecció d'un total de 16 establiments, comprovant que els productes fraudulents es distribuïen de forma il·lícita.

Molts dels productes localitzats i intervinguts es van trobar sense acabar, amb les xapes que indiquen la marca per una banda, i les bosses o carteres, per l'altra. Materialitzaven la falsificació en el moment d'executar la venda i, així, podien estar en possessió d'un mostrari per als clients per tal d'amagar l'activitat. També s'han localitzat dues planxes per a la materialització in situ de les falsificacions.

Respecte a altres productes, com les joguines, moltes d'elles estaven formades per peces petites que podien ser perilloses per a l'ús infantil en no haver passat cap control de qualitat.