C' lamenta que l'Estat faci la vista grossa en les obres de l'N-II per beneficiar Abertis

El cap de llista per Girona, Jean M Castel, aposta per rebaixar els peatges de l'AP-7 mentre l'A2 no estigui enllestida

"Per uns interessos implícits i un canvi de cromos entre entitats públiques i privades, el desdoblament no està fet", ha afirmat Castel que creu que el motiu que s'oculta darrere la lentitud d'obres a l'N-II és que fastiguejaria el negoci d'empreses privades a l'autopista, perquè menys gent pagaria peatges.

El candidat ha recordat que dels 100 quilòmetres totals del projecte, actualment només se n'han desdoblat 6 quilòmetres 700 metres i critica que els governs de l'Estat vagin "posant pedaços quan el que necessitem són compliments sencers". Segons Castel, les xifren "parlen per elles mateixes" i ha posat sobre la taula que aquest any hi ha hagut 100 accidents a l'N-II amb 12 morts.

"No ens podem plantejar què més ha de passar perquè el projecte es faci efectiu", ha criticat Castel i reitera que el motiu han de ser "tots aquests interessos econòmics que hi ha de rerefons".

El cap de llista de Ciutadans per Girona demana al PP que "sigui conseqüent amb el que diu, el que pacta i el que fa" i que actuï d'una vegada perquè una de les carreteres que té més volum de vehicles a l'Estat sigui més segures. "Que no sigui etiquetada més com una de les vies amb més accidents perquè hi ha uns interessos i un conveni", ha criticat Castel que assegura que "en el seu moment" el PP es va comprometre a "trencar i revisar els interessos econòmics" però encara no ho ha fet.

Per això, insta el govern de l'Estat a "començar a actuar amb sentit comú", revisar aquests convenis i completar el desdoblament. Fins que l'A2 sigui una realitat, Castel aposta per un peatge tou a l'AP-7.