L'ICS Girona amplia la formació amb tres noves especialitats hospitalàries i quatre centres de primària

La xifra s'enfila fins a la 90 places acreditades

L'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona continua ampliant la seva oferta docent, que s'enfila fins a les 90 places, amb tres noves especialitats hospitalàries i quatre centres d'atenció primària que també oferiran formació especialitzada.

Les noves especialitat que ofereix el Trueta són cirurgia vascular, cirurgia plàstica i oftalmologia, mentre que en l'àmbit de l'atenció primària els centres que s'incorporen a la xarxa docent són els de Banyoles, Olot, Cassà de la Selva (gestionat per l'IAS) i Malgrat de Mar (Corporació de Salut del Maresme i la Selva), juntament amb l'hospital d'Olot, que també acollirà les rotacions hospitalàries de les metgesses i els metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària.

En el cas del Trueta, a banda de les noves especialitats acreditades, també s'ha aconseguit incrementar places en les especialitats d'anestèsia i reanimació i radiologia, i l'oferta docent per a aquest curs se situa en 49 places de residència, a repartir entre les 30 especialitats actualment acreditades.

En l'atenció primària, també augmenta la capacitat docent amb 33 places de medicina i 8 d'infermeria familiar i comunitària. A partir d'aquest any, els nous residents podran fer la seva etapa d'especialització als centres de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vila-roja, Santa Clara, Taialà, Salt, Sarrià de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Blanes, Tordera, Figueres, Cassà de la Selva, Banyoles, Olot, Canet de Mar i Malgrat de Mar, i als hospitals docents Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Blanes, Calella i Olot.

Precisament la setmana passada la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària de Girona va celebrar la Jornada de Portes Obertes per a nous residents, amb la participació de més d'una cinquantena d'estudiants. D'altra banda, en els propers dies està previst que es faci el comiat dels residents que acaben la seva especialització, tant al Trueta com a l'atenció primària.

En el cas del Trueta, sumen un total de 33 residents que divendres acabaran la seva especialitat. Pel que fa a l’atenció primària, dimarts vinent es farà el comiat de 16 professionals de l'especialitat de medicina familiar i comunitària i de 4 de l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària.