Exampat per robar mòbils mentre demanava una ajuda per a sordmuts

Els Mossos li imputen tres delictes de furt a una botiga, una perruqueria i una cafeteria de Figueres

Els Mossos d'Esquadra van començar una investigació després de saber que s'havien produït diferents furts d'aparells de telefonia mòbil entre els mesos de setembre i novembre a la comarca de l'Alt Empordà. Els autors, per tal de robar, utilitzaven el mètode de la distracció de la víctima a través de la recollida de firmes o demanant donacions per una associació de discapacitats.

El 'modus operandi' d'aquest grup era sempre el mateix i consistia en què dues noies o un noi i una noia entraven als comerços o a les terrasses dels bars i restaurants fent-se passar per membres d'una associació de sordmuts. Sempre portaven una carpeta o uns papers que ensenyaven i on les víctimes havien de signar. 

Els individus intentaven crear el màxim desconcert entre les persones a qui es dirigien fins al punt d'increpar-les i distreure-les. Tot seguit, posaven els papers o la carpeta al damunt del seu telèfon mòbil i quan la víctima els demanava que marxessin del lloc agafaven els papers i el telèfon mòbil que es trobava a sota. Mentre alguns dels membres efectuaven el delicte, un altre còmplice els esperava per traslladar els autors materials i procurar la seva fugida. 

La investigació dels Mossos ha permès detenir aquest jove al qual li imputen tres delictes de furt a una botiga de telefonia, una perruqueria i una cafeteria de la ciutat de Figueres entre els mesos d'octubre i principis de novembre. Els preus dels aparells sostrets van des dels 200 euros fins als 700 euros.

Els Mossos no descarten noves detencions derivades de la mateixa investigació. El jove detingut, que té antecedents policials, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres el passat dia 14 de novembre i se'n va decretar l'ingrés a presó.