L'Associació Girona Animalista vol mediar per evitar sancions per conflictes amb animals

L'entitat ofereix els seus serveis i coneixements per solucionar els problemes abans que acabin amb sancions econòmiques

Parris ha explicat que actualment l'entitat 'Animal Rescue' treballa en estreta col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona per solucionar queixes, conflictes i problemes de maltractament animal a la ciutat. Segons ha detallat la membre de l'Associació Girona Animalista (AGA), els voluntaris donen un cop de mà a la policia investigant, detectant i assessorant en conflictes d'aquesta tipologia. "Per exemple, si la policia rep una denúncia de maltractament animal perquè un gos està sempre al balcó, els agents no poden estar cada dia rectificant aquesta visió i, llavors, parlen amb l'entitat i els voluntaris investiguen el cas i intenten ajudar als propietaris si no poden fer-se càrrec de l'animal o necessiten assessorament", ha explicat Parris.

Per això, i davant l'aprovació inicial de la nova ordenança acústica que -entre d'altres aspectes- preveu sancions de fins a 900 euros per als propietaris dels gossos que lladrin i molestin durant la matinada, l'AGA s'ha ofert per ajudar en aquesta mena de problemes i solucionar-los mitjançant la mediació abans que acabin amb sancions. "No estem d'acord amb el sistema de sancions, això no resol el problema real i per aquest motiu és important la mediació", ha assenyalat Parris.

Segons la membre de l'AGA, l'entitat 'Animal Rescue' es basa en el sistema que s'utilitza a Holanda on els ciutadans tenen un telèfon directe per denunciar casos de maltractament d'animals a la policia. "Estic segura que l'AGA, la PACMA i altres entitats animalistes de Girona veuran amb bons ulls aquesta proposta i voldran participar-hi", ha ressaltat Parris.

Actualment l'AGA compta amb una quarantena de membres els quals, al seu torn, representen altres entitats animalistes de les comarques gironines.