El Govern aprova destinar 5,2 MEUR per construir la nova Escola Carme Guasch de Figueres

En total es destinaran 30,2 MEUR en vuit centres educatius més de tot Catalunya

El Govern ha aprovat destinar 30.189.000 euros a la millora, ampliació o construcció de diversos centres educatius arreu de Catalunya. Per fer-ho possible, se signaran convenis de col·laboració entre el Departament d’Educació i 9 ajuntaments de diferents territoris.

Les escoles afectades són Carme Guasch (Figueres), Marinada (Vilanova de Bellpuig), Mont-Roig (Balaguer), Ventós Mir (Badalona), Badalona Port (Badalona), El Viver (Montcada i Reixac) i Sant Esteve (Castellà del Vallès). També es faran obres als instituts escola Sant Pol de Mar, Lluís Piquer (Parets del Vallès) i Renaixença (Hostalets de Pierola). Les inversions es plantegen amb diverses anualitats.

L'objectiu a l'Escola Carme Guasch a Figueres (Alt Empordà) és la construcció de l’edifici complert que fa 15 anys que està en mòduls prefabricats. El centre ha estat llargament reivindicat per la comunitat educativa, i l’edifici permetrà l’escolarització d’educació infantil i primària, amb 2 línies.

Els mòduls ja havien estat anteriorment utilitzats per l’Institut Olivar Gran, i des del 2006 van ser ocupats per l’Escola Carme Guasch. L’aprovació de la inversió econòmica de 5.220.000 euros serà per a la subscripció d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Figueres. L’aportació d’Educació es durà a terme en tres anualitats: 1.566.000 euros per al 2023, 1.827.000 euros per al 2024 i 1.827.000 euros per al 2025.