Castelló d'Empúries crea el nou festival de música 'ISTIU'

L'esdeveniment se celebrarà del 5 a l'11 de juliol i inclourà una dotzena de concerts

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) impulsa un nou festival de música, que se celebrarà del 5 a l'11 de juliol i que inclourà una dotzena de concerts tant al centre històric com a Empuriabrava. 'ISTIU' neix amb l'objectiu d'oferir programació cultural de qualitat "per a tota mena de públics" i amb la voluntat de contribuir a la dinamització dels sectors de l'hostaleria, la restauració i el comerç.

Marina Rosell i Joan Miquel Oliver són els dos primers artistes confirmats del cartell d'aquesta primera edició. La cantant serà l'encarregada d'obrir el festival el 5 de juliol a les 20 hores al Pati del palau dels Comtes, amb el seu espectacle 'Cançons de la Resistència'.

L'altre artista confirmat de la primera edició presenta nova proposta. Joan Miquel Oliver celebra els quinze anys de la publicació del seu primer disc en solitari, Surfistes en càmera lenta, amb una gira en què torna a presentar les cançons del seu debut discogràfic, que inclou temes com Emerson Fitipaldi, La mujer que mordió un piano o la que dona nom al disc. L'actuació d'Oliver tindrà lloc el 7 de juliol a les 20.30 h al passeig marítim d'Empuriabrava.

Les entrades per aquests dos primers concerts es podran adquirir a partir d'aquest dimarts a les dotze del migdia al web del festival (www.istiu.com). La resta de la programació s'anunciarà a finals d'aquest mes.

A causa de les restriccions per la covid-19, tots els concerts es faran a l'aire lliure i tindran aforaments que aniran des de les 100 a les 600 localitats.