Banyoles obre una línia d'ajuts de 40.000 euros per ajudar els sectors afectats per la covid-19

S'hi podran acollir els propietaris de gimnasos, activitats docents, d'extraescolars o de discoteques

L'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha obert una nova convocatòria d'ajuts a professionals titulars d'activitats afectades per les restriccions de la covid-19 i que s'han vist obligats a tancar. El consistori preveu destinar-hi 40.000 euros i concedir un ajut únic de 1.000 euros a cada establiment que reuneixi els requisits fins a esgotar la partida.

A la convocatòria s'hi podran acollir titulars de gimnasos i d'activitats esportives, d'activitats docents, de lleure infantil i juvenil, incloses les activitats extraescolars (escoles de dansa o d'idiomes), establiments comercials de més de 400 metres quadrats o discoteques, entre d'altres. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, assegura que amb la mesura es concedirà "una nova ajuda a tots aquells professionals afectats per un altre tancament per ajudar-los a afrontar la situació econòmica".

Tarafa, a més, ha recordat que la convocatòria s'inclou a la modificació de crèdit aprovada per l'Ajuntament al ple de març i que permetrà destinar un total de 250.000 euros a pal•liar els efectes de la pandèmia.

La presentació de les sol·licituds per acollir-se a la línia d'ajuts s'haurà de fer de forma telemàtica i es podrà fer fins al 14 de juliol.

Aquesta és la tercera convocatòria d’'judes que obre Banyoles per als propietaris d'establiments afectats per les mesures preses per aturar la propagació de la covid-19. En la primera, es van concedir un total de 97.582,20 euros i en la segona, per valor de 47.600 euros.