Interior promet una solució transitòria perquè Palamós operi com a port Schengen a l'estiu

Fernández Díaz ha donat suport a la candidatura del PP per Girona, encapçalada per Enric Millo

Convertir el port de Palamós en espai transfronterer Schengen permetria que fos punt d'origen i d'arribada de viatgers de fora de la Unió Europea (UE) i, segons defensen tant l'ajuntament com els empresaris del territori, això permetria sobretot atraure creuer americans. La reclamació que Palamós sigui espai Schengen no és nova i s'arrossega des de fa anys.

Després que el mes de març el mateix Jorge Fernández Díaz es comprometés a abordar "de manera immediata" aquest assumpte, aquest dissabte ha promès que aquest estiu el port podrà actuar com a espai transfronterer Schengen encara que jurídicament encara no tingui el permís per fer-ho.

El ministre ha assegurat que s'ha pres aquest assumpte com un "compromís personal" tot i que en aquests moments és complicat aconseguir-ho a nivell europeu. "Les dinàmiques polítiques tampoc afavoreixen precisament a parlar de segons quines coses a Europa", ha afirmat Fernández Díaz que també creu que la qüestió independentista perjudica més que afavoreix en aquest procés.

Segons Fernández Díaz, hi ha fórmules per trobar una solució provisional mentre no arriba la definitiva. L'objectiu és aconseguir que Palamós pugui operar com a port Schengen el pròxim estiu gràcies a una autorització "transitòria". "Volem que Palamós pugui aconseguir tot el potencial d'atractiu turístic que pot tenir si passa a ser port Schengen", ha afirmat el ministre que ha detallat que està estretament vinculat a la població perquè hi havia estudiat.

"Si no surt aquesta solució transitòria és perquè no serà possible perquè si ho és es farà", s'ha compromès Fernández Díaz que aquest dissabte s'ha reunit, juntament amb el cap de llista del PP per Girona Enric Millo, amb els presidents de les Cambres de Comerç de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols en un acte de campanya electoral.

Fernández Díaz també s'ha referit a la convocatòria electoral i ha assegurat que "com a català i com a espanyol" creu que la prioritat per a Catalunya hauria de ser ara contribuir, amb tot el seu potencial, a que Espanya surti de la crisi. El ministre d'Interior creu que la majoria de catalans que fa dos anys van donar el suport a Artur Mas ho van fer confiant en un ressorgiment econòmic, i no "perquè els tragués de Catalunya".