Carles Sans, Santiago Segura, Flo, José Mota i Ignatius Farray, al nou festival d'humor Salat

Se celebrarà a Sant Feliu Guíxols dins el Festival Porta Ferrada

Neix Salat, el nou certamen d'humor de Sant Feliu de Guíxols, en el marc del Festival Porta Ferrada i que se celebrarà del 9 a l’11 de juliol. El Terrat va anunciar al febrer del 2020 que el Singlot Festival de Sant Feliu de Guíxols no tindria una nova edició després de cinc anys al capdavant d'aquesta iniciativa. Un any després arriba el nou festival Salat, dirigit per Anna Portomeñe, i que tindrà a Carles Sans, Santiago Segura, Flo, José Mota, Ignatius Farray i Martita de Graná, entre els seus noms destacats de la programació.

"L'objectiu és que tothom pugui riure i se senti identificat amb algun espectacle i que tothom se'n vaig a casa somrient", ha apuntat la directora de Salat, Anna Portomeñe. Ha afegit que han intentat abastar molts tipus d'humor perquè tothom pugui triar els espectacles que els hi agraden".

En aquest sentit, el Salat presenta un festival en el qual tenen cabuda tot tipus de formats: teatre, stand-up comedy, conferències o podcasts en directe amb un denominador comú: la comèdia.

Carles Sans, membre del Tricicle, presentarà en solitari 'Per fi sol!' L'actor ha dit que fa un any i mig tenia molt clar que volia tirar endavant "una aventura nova" que ja se li havia proposat alguna vegada i que no s'havia plantejat fins ara. "Jo tenia ganes de fer alguna cosa en solitari i oposada absolutament al que he fet fins ara, que és poder parlar". A l'obra, Sans narra anècdotes viscudes professionals amb Tricicle i també de personals.

Santiago Segura, Flo i José Mota presentaran el seu espectacle 'El sentido del humor'; Ignatius Farray al costat de Valeria Ros i Pablo Ibarburu presentarà 'Por fin juntos', una funció especial creada únicament per al Festival i que ajuntarà per primera vegada en un escenari aquests tres actors.

També forma part de la programació la 'influencer' gaditana Martita de Graná; 'L’Apocalipsi', d''El matí de Catalunya Ràdio' faran una funció amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee des de Sant Feliu. També actuaran Vermunólogos, amb Andreu Casanova, Tian Lara i Oscar Saénz, i Víctor Parrado en una conferència sobre la necessitat de l’humor en temps de pandèmia, entre altres activitats.

Per la seva part, Joan Roselló, director de The Project, ha recordat que fa uns set anys van presentar a Porta Ferrada un projecte d'humor amb el Terrat, Singlot, i es va anar confirmant l'especial relació que hi ha entre Sant Feliu i l'humor. "El Terrat va canviar de rumb empresarial i nosaltres volíem fer un festival i Sant Feliu també, però volíem fer un certamen més jove, més obert, més 2021 i la nostra aposta principal ha estat seleccionar la directora artística Anna Portomeñe". De fet, darrere del projecte Salat hi ha TheProject, organitzador del Porta Ferrada.