Dos morts en un brot de coronavirus a la residència de la Bisbal d'Empordà

S'han contagiat 33 dels 55 residents, la majoria dels quals sense símptomes

Un brot a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) ha provocat dues morts i ha afectat 33 dels 55 residents al centre, la majoria d'ells asimptomàtics. Pel que fa als treballadors, cinc dels 56 professionals de la plantilla han donat positiu.

El brot es va detectar el 26 d'abril i les dues defuncions es van produït entre persones d'edat avançada i amb patologies de base prèvies. Aquest dilluns va començar el procés de desaïllament de 23 dels residents contagiats, que ja han superat la malaltia amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.

En aquests moments, queden vuit usuaris positius, un dels quals ha hagut de ser hospitalitzat. En els propers dies es farà un nou cribratge entre els 21 residents negatius per seguir avançant en el desaïllament del centre.

El Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública estan fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre, i l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d'Empordà, que s'encarrega del seguiment clínic dels residents.