Els Jocs Emporion s'adapten a la covid-19

Es faran del 31 de maig al 6 de juny en més d'una vintena de poblacions

Els Jocs Emporion, dedicats a promoure la cultura de l'esport entre els més joves, tornen aquest 2021 i ho fan adaptant-se a la pandèmia. Després del parèntesi del 2020, l'esdeveniment es reprèn amb una edició "especial" que passa de tres dies a una setmana i que no es concentrarà en una sola comarca sinó que es repartirà per tota la demarcació de Girona.

Les activitats es faran del 31 de maig al 6 de juny en més d'una vintena de poblacions. En les darreres edicions del 2018 i 2019, els jocs van reunir uns 5.000 participants i la intenció es repetir la xifra o, fins i tot, superar-la. Per fer-ho, cada consell esportiu ha programat una sèrie de propostes esportives, competitives i lúdiques: des d’esports d’equip (futbol 7, voleibol, bàsquet o futbol sala), fins a esports individuals (gimnàstica rítmica, futbol sala, atletisme o natació), passant per activitats dirigides a les famílies i a la gent gran. També s’hi han programat trobades multiesportives.

El diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha remarcat que "les competicions esportives federades ja funcionen des de fa setmanes i creiem que el retorn d'aquest esdeveniment contribuirà a fer un pas més cap a la normalitat".

Els actes associats a l'esdeveniment es tancaran el de juny amb la 5a edició de la Gala Valors en Acció, que es farà a la Sala La Planeta de Girona i que reconeixerà els equips i esportistes que han destacat pel "joc net" i "l'exemplaritat" en la pràctica esportiva. En total, s’hi repartiran setze guardons.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la representació territorial de l’Esport de la Generalitat i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, a banda de la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es fan les activitats. Com s'havia de fer l’any passat, l'edició d’enguany la lidera el Consell Esportiu de l’Alt Empordà.