'The Guardian' demana l'opinió dels catalans sobre les eleccions del 25-N

El periodista Jon Henley visitarà Barcelona per descobrir històries individuals sobre com es viu el debat independentista a Catalunya

"Catalunya es preparar per votar en unes eleccions que podrien determinar no només el seu futur, sinó la configuració d'Espanya o, potser fins i tot, de la Unió Europea", assegura 'The Guardian' en el seu article d'aquest divendres. "Les eleccions", diu el text "són en efecte un plebiscit sobre si la regió té un futur dins d'Espanya".

Pel 'The Guardian' el fet que l'Estat espanyol consideri que un referèndum "viola la constitució espanyola del 1978" i hagi anunciat que utilitzarà "tota la força de la llei per evitar-lo" fa que les eleccions siguin molt importants i puguin marcar "l'hora de la veritat". Especialment, diu el diari, tenint en compte que el president Artur Mas vol tirar endavant la consulta "si forma una majoria amb els partits pro-independència".

"En la recta final d'aquestes eleccions tan importants pel 25 de novembre, seré a Catalunya la setmana vinent intentant descobrir com veu la gent del carrer la independència, i quin impacte pensen que podria tenir en les seves vides - i per això necessito la vostra ajuda", assegura Jon Henley a l'article.

Henley explica que en viatges anteriors similars, com els que va fer a Grècia, va aconseguir "històries individuals remarcables que van oferir un punt de vista únic sobre l'estat d'ànim de la gent que hi ha al darrere dels titulars". "Piularé imatges durant el viatge, utilitzant l'etiqueta #cataloniatales, i penjaré al blog les entrevistes que faci amb la gent que conegui", afegeix el periodista. A més, precisa que si la gent prefereix no conèixer-lo en persona se'l podrà contactar a través de Twitter o per correu electrònic.