48 detinguts per defraudar 300.000 euros amb contractes falsos

La trama oferia contractes fraudulents a ciutadans estrangers a canvi de 500 euros després de constituir empreses testaferro

Arran de la informació obtinguda de la macrooperació que la policia espanyola va dur a terme a mitjan d'aquest any contra el frau en les prestacions i subsidis per desocupació en què es van detenir 150 persones i es van imputar altres 277, s'han detingut ara en una altra operació 48 persones més. 39 d'elles s'han detingut en diverses localitats de la demarcació de Barcelona, una altra a la demarcació de Girona i vuit més a la província de Castelló.

La trama disposava d'un grup de trenta empreses fictícies i sense activitat laboral real, constituïdes com a testaferros procedents de sectors marginals i d'exclusió social. A través d'aquestes es presentaven successives altes i baixes de treballadors a la Seguretat Social, en ocasions contractats per les diverses empreses, però sense complir l'obligació legal de cotitzar per les seves assegurances socials.

Els contractes de treball fraudulents eren oferts a ciutadans estrangers a canvi de 500 euros, la qual cosa els permetia sol·licitar o renovar el permís de treball i residència. En molts casos, el frau permetia als treballadors acumular els mínims períodes de carència legalment establerts o completar-los per obtenir les preceptives prestacions per desocupació.

L'operació s'ha saldat amb la detenció d'un total de 48 persones, 42 d'elles d'origen marroquí i la resta de diferents nacionalitats, totes elles en situació administrativa totalment regular, a qui se'ls imputen els presumptes delictes de falsedat documental, estafa i contra la Seguretat Social. El frau que han comès els detinguts a les arques de l'Estat puja fins a 300.000 euros.