L'escola Font de la Pólvora de Girona convertirà alumnes en espectadors en una experiència d'immersió artística

La iniciativa s'emmarca en el projecte Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya la Pedrera

L'escola Font de la Pólvora de Girona Est aturarà les classes convencionals per viure una experiència "d'immersió i recerca artística" on els alumnes en convertiran en espectadors actius d'instal•lacions, tallers, espectacles, sortides i activitats de la mà de professionals i artistes externs de l'11 al 14 de maig.

El projecte a l'escola Font de la Pólvora té com a objectiu singularitzar el centre educatiu en el marc d'un procés d'innovació educativa a través de les arts escèniques. En aquest context, s'ha anat implementant de forma progressiva metodologies de treball per projectes amb l'acompanyament i suport dels professionals del projecte. Enguany, en el tercer trimestre d'aquest curs, es fa un pas més enllà i s'aposta per una experiència d'immersió artística que "vehiculi" el treball per projectes del centre.

La programació artística i educativa que es farà de l'11 al 14 de maig comptarà amb professionals amb perfils diversos (artistes visuals i escènics, animadors i compositors visuals, dissenyadors i divulgadors científics) que tractaran la llum des de perspectives i llenguatges diferents.

A la setmana posterior, del 17 al 21 de maig, cada grup classe tractarà la temàtica des d'una vessant particular. Els grups d'educació infantil treballaran la llum en relació a l'ombra i les seves possibilitats expressives; a cicle inicial, estudiaran la relació de la llum natural amb la vida, vinculant-la així a continguts de medi; a cicle mitjà, recorreran l'evolució de la llum artificial al llarg de la història; i finalment, a cicle superior, s'explorarà la manipulació de la llum a través de la fotografia.

Escoles Tàndem és un programa de la Fundació Catalunya La Pedrera, que va nèixer el curs 2011-2012 i consisteix en fer col•laborar un centre educatiu i una institució de referència durant tres cursos, amb l’objectiu de singularitzar el centre en el marc d’un procés d’innovació.

Durant aquests deu cursos, el projecte ja ha arribat a 18 centres educatius i s'ha treballat amb 17 institucions de referència com el festival Temporada Alta, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Esmuc, IRBB, TNC, Mercat de les Flors, IrsiCaixa, Universitat Autònoma de Barcelona i British Council. En total, s'ha arribat a 5.130 alumnes i 496 docents.