Ensenyament no veu urgent les obres de millora de l'escola de Cervià de Ter

Tanmateix es compromet a fer-les quan hi hagi diners

El departament considera que la millor opció seria poder fer una escola nova, atès que s'ha incrementat el nombre d'alumnes en els últims anys i s'han hagut de posar en dos mòduls prefabricats. El context actual, però, no propicia aquesta obra i per això s'ha decidit que, tant bon punt hi hagi els diners, es repararan les deficiències que hi ha actualment. Com que no es tracta d'una obra d'"urgència" encara no se sap si podrà incloure's als pressupostos de l'any que ve.

Un equip de tècnics ha elaborat un informe per comprovar que no hi hagués cap problema de seguretat. Han descartat aquesta possibilitat i han assenyalat les principals actuacions que s'hi caldran fer. Així, s'ha detectat que cal arreglar les finestres per millorar l'aïllament; revisar i arreglar la permeabilitat del teulat i canviar els lavabos per tal que puguin també servir per alumnes de primària, ja que els actuals estan pensat per infants.

Les filtracions que hi ha al teulat han fet caure una part de les plaques de guix de l'aula que servia fins ara de biblioteca i per això s'ha decidit tancar. Com a alternativa, els alumnes podran fer servei un espai que recentment ha obert l'Ajuntament, que està al costat del centre, com a sala de lectura. Pel que fa als lavabos, que s'embossen constantment, s'ha acordat que serà l'Ajuntament qui revisi l'estat de les canonades i intenti buscar una solució. Pel que fa al pati, que s'inunda quan plou, aconsellen que utilitzin el pavelló nou del municipi per fer-hi activitats com ara gimnàs.

Bayot ha subratllat la "bonia sintonia" que hi ha amb l'Ajuntament per fer front a aquest problema. "Sumarem esforços i on no arribi un, arribarà l'altra", ha dit el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona. Actualment, el centre té 120 alumnes.