Detingut un conductor sense carnet i amb passaport fals en un control a Pals

Duia documentació robada set anys enrere a Lituània

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 28 d’abril un home de 45 anys, de nacionalitat lituana i resident a Palamós, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle de motor sense haver obtingut mai el permís de conduir i per un delicte de falsificació de document públic.

El dia 12 d’abril agents de trànsit van establir un control preventiu de transports al quilòmetre 341 de la carretera C-31, dins el terme municipal de Pals. Pels volts de les 16 hores van aturar una furgoneta, el conductor de la qual es va identificar amb un permís de conduir lituà que presentava dubtes pel que fa a la seva autenticitat.

Seguidament, els policies van contactar amb el Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional per fer les comprovacions. Minuts després es va determinar que es tractava d’un document fals i que el conductor no havia obtingut mai permís o llicència per conduir.

Quan els mossos van requerir la documentació personal al conductor, aquest va mostrar un passaport lituà, el qual també tenia indicis de falsificació. Fetes les comprovacions, es va constatar que es tractava d’un passaport falsificat i constava com a sostret a Lituània l’any 2014.

El conductor va quedar detingut i va passar el dia següent a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.