Salt incorpora cinc noves càmeres de videovigilància al carrer

Se sumen a les 53 que ja estan operatives

Nou pas endavant de Salt (Gironès) per complementar el patrullatge a peu de la Policia Local amb una xarxa de càmeres de videovigilància a l’espai públic. En aquest sentit, s’han instal·lat cinc nous dispositius que eleven a 53 els que hi ha distribuïts per tot el municipi. Les noves càmeres s’han situat a la zona Centre (carrers Torres i Bages i Francesc Macià) i zona Maçana (Marqués de Camps i avinguda de la Pau).

Les primeres de videovigilància es van instal·lar l’any 2009 i, des d’aleshores, s’ha anat ampliant la xarxa perquè tal com explica el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, “des de la Policia Local sempre s’ha apostat per aquesta eina, amb un elevat potencial efecte dissuasiu i per les possibilitats que ens dóna a l’hora d’identificar possibles infractors”.

Les càmeres de videovigilància de Salt són revisades cada any per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, organisme que depèn del Departament d’Interior de la Generalitat, perquè es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de gravació.

Millores a la Sala Operativa de la Policia Local

L’ampliació de la xarxa de càmeres a l’espai públic se suma a la millora de la Sala Operativa de la Policia Local de Salt amb la instal·lació d’un nou programari, més pantalles i majors possibilitats de configuració de tot el sistema.

En aquest sentit, i gestionat directament per l’àrea d’Informàtica de l’Ajuntament de Salt, s’han integrat totes les càmeres en un únic programari més àgil i amb més capacitat de gestió. Les pantalles de control s’han ampliat a sis, de dimensions superior, amb tecnologia LED i amb majors possibilitats de control i configuració.