Millo (PP): 'La independència no és el que necessita l'economia'

El candidat popular assegura que ja hi hauria un nou model de finançament català si CiU hagués tingut una "autèntica voluntat negociadora"

Enric Millo ha assegurat que la "inestabilitat" i la "incertesa" que provocaria el procés independentista als mercats és "el pitjor que li podria passar a l'economia catalana". Segons el candidat per Girona, el que sí que necessita Catalunya és un nou model de finançament i, segons Millo, si encara no el té és perquè CiU no ha tingut una "autèntica voluntat negociadora". "Catalunya ja tindria nou model de finançament", ha assegurat.

El cap de llista popular ha lamentat que CiU hagi "abandonat" la moderació i, segons ell, les seves obligacions com a partit de Govern i hagi apostat per "radicalitzar-se". Millo atribueix aquest canvi a una estratègia premeditada d'Artur Mas per desviar l'atenció de la "incapacitat" en la gestió al capdavant de la Generalitat durant dos anys. "Han enganyat els catalans fent creure que hi havia una proposta de negociació i que el govern d'Espanya no volia", ha afirmat Millo.

El candidat popular ha defensat la importància de tenir un nou sistema de finançament i, en aquest sentit, ha exposat que "Mas no va voler dialogar, és més, va acordar prèviament amb ERC i ICV no moure ni una coma de la seva proposta". Segons Millo, haurien aconseguit arribar a un acord satisfactori per totes les parts però Mas va decidir anar amb un "guió preparat" per utilitzar-lo com a "coartada" per convocar unes eleccions anticipades.

Millo ha assegurat que dit aquest matí que el PP és "l'únic vot útil" per evitar la majoria absoluta "d'una CiU separatista i rupturista". "O fracassa el separatisme o fracassarà Catalunya", ha advertit el cap de llista que ha afirmat que "el separatisme no serveix per pagar les hipoteques ni els lloguers de les famílies, ni per cobrar les pensions, ni perquè els nostres fills tinguin més oportunitats, al contrari, només serveix per portar-nos cap a la incertesa i el desconcert".