Jutgen un acusat d'abusar sexualment de la filla durant quatre anys a Girona

El judici, previst per avui, s'ha suspès

La fiscalia i l'acusació particular, exercida per la Generalitat, demanen 6 anys de presó per a un acusat d'abusar sexualment de la filla durant quatre anys a Girona. Segons l'escrit d'acusació, els abusos van començar l'any 2015, quan la nena tenia 11 anys, i el darrer episodi va tenir lloc el maig del 2019.

Les acusacions sostenen que l'home utilitzava "subterfugis" per ficar-se al llit amb la nena, on li feia tocaments. La menor ho va acabar explicant a una educadora social. La menor va ingressar en un centre d'acollida i la DGAIA va assumir-ne les funcions tutelars. L'Audiència de Girona ha suspès el judici, previst per a avui. La defensa nega les acusacions i sosté que el maig del 2019 el pare va estar treballant a França.

Segons els escrits d'acusació, el pare i la nena convivien en un pis del carrer Cristòfol Grober de Girona i, a partir del 2015 quan la menor tenia 11 anys, va començar a abusar-ne sexualment. "L'acusat, de manera habitual, anava a l'habitació de la filla, es ficava al seu llit i li feia tocaments als pits", apunta la fiscalia.

En altres ocasions, l'acusen d'haver utilitzat "subterfugis" per fer que la menor anés a l'habitació del pare, s'estirés al seu costat i, de nou, fer-li tocaments.

El darrer episodi que relata la fiscalia va tenir lloc el maig del 2019, quan el processat va tornar a anar a l'habitació de la nena i, aprofitant que la menor dormia, li va tornar a fer tocaments per dins la roba mentre la petonejava al coll

L'acusació particular, exercida per la Generalitat, relata que el 7 de juny del 2019 la menor va explicar els fets a una educadora social del Barri Vell, amb qui ja mantenia contacte. Aleshores, l'educadora "va informar de la situació de risc" de la menor. La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) va declarar de manera cautelar el desemparament preventiu de la menor en una resolució del 14 de juny del mateix any. La víctima va ingressar en un centre d'acollida i la DGAIA va assumir-ne les funcions tutelars.

La fiscalia i l'acusació particular acusen el pare d'un delicte continuat d'abusos sexuals a menor de 16 anys i demanen 6 anys de presó. La fiscalia també sol·licita 8 anys de llibertat vigilada, que no es pugui apropar ni comunicar-se amb la menor durant 8 anys i la prohibició de la pàtria potestat durant 6.

La Generalitat sol·licita 5 anys de llibertat vigilada i allunyament durant 7 anys. En concepte de responsabilitat civil, les acusacions volen que l'acusat indemnitzi la filla amb 4.000 euros pel dany moral. Segons descriuen a l'escrit, com a resultat dels abusos la menor pateix un trastorn dissociatiu.

La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, nega les acusacions i demana l'absolució. A l'escrit de conclusions provisionals, apunta que el processat –que és d'origen francès- es desplaçava un cop al mes a Girona per visitar els seus fills, que vivien amb l'àvia paterna. També aporta un certificat de l'empresa per a la qual treballava que acredita que durant tot el mes de maig del 2019 –quan segons les acusacions va tenir lloc el darrer episodi d'abusos- va estar treballat a la zona de París.

El cas havia d'arribar a judici aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona però s'ha suspès per incompareixença de la víctima. El tribunal ha tornat a assenyalar el judici per a després de l'estiu.