La veïna de Girona, Miquela París, fa cent anys

Els va complir el passat 24 d'abril

La veïna de Girona, Miquela París, va celebrar el passat dissabte, dia 24 d’abril, el seu centenari acompanyada de la família. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, la va visitar al seu domicili del barri del Mercadal per felicitar-la en nom de la ciutat i del consistori. El vicealcalde li va lliurar, com a obsequis, un ram de flors i una carta de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

La Miquela va néixer l’any 1921, i tenia 10 anys quan es va proclamar la Segona República, l’abril del 1931. Tot i haver complert 100 anys, encara conserva records i anècdotes d’aquella època, com alguns dels poemes que recitava, o del dia en què va assistir a la manifestació convocada a Banyoles, on residia, pels resultats de les eleccions municipals del febrer del 1936.

D’aquest acte en guarden una prova a l’Inspai, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, on van digitalitzar una fotografia feta per Rafael Vilarrubias, corresponsal de La Vanguardia en aquell moment, que s’ha convertit en una de les imatges icòniques del final de la República a les comarques gironines.