A presó una parella per quatre atracaments a punta de pistola al Gironès, Selva i Alt Empordà

Van ser detinguts mentre circulaven amb un cotxe amb les matrícules tapades

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 d’abril un home i una dona, ambdós de 20 anys, de nacionalitat cubana i espanyola, veïns de Sant Gregori i de Cardona, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb violència i intimidació.

El primer dels fets va ocórrer pels volts de les nou del vespre del 18 de març. Una dona es disposava a ingressar diners en un caixer de la localitat de Vilablareix. De sobte una persona encaputxada la va abordar per darrere i li va sostreure els diners, a més de fer-li fer un reintegrament. El lladre va fugir acompanyat d’una persona que vigilava fora de la sucursal.

El dia 26 de març, cap a les deu de la nit i a la mateixa localitat, un home que anava a peu pel carrer Francesc Macià i acabava de comprar unes pizzes, va veure com un vehicle que circulava en direcció contrària amb les llums apagades se li creuava al seu davant. Del seient del copilot va sortir una noia que va exhibir una pistola i li va demanar els diners que portava. Seguidament li va agafar les pizzes i van marxar a gran velocitat.

El dia 14 d’abril, pels volts de les 20.45 hores, els mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement d’un atracament en una benzinera de Garrigàs. Un home i una dona amb passamuntanyes, esgrimint una arma de foc i una navalla van assaltar els treballadors. Els autors van fugir amb un turisme després de sostreure la recaptació de la caixa enregistradora i el telèfon mòbil d’un dels dependents.

Tres dies després, cap a la mateixa hora, els mossos de la Comissaria de Santa Coloma de Farners van rebre l’avís d’un atracament en una benzinera del municipi de la Cellera de Ter. Aquest assalt tenia idèntiques característiques que l’anterior atracament a Garrigàs. Els lladres van agredir el treballador quan aquest es va negar a donar-los la recaptació. Seguidament van fugir de forma precipitada i es van deixar al lloc la pistola i una motxilla amb una navalla a l’interior.

El dia 21 d’abril, a mitja tarda, una patrulla es va creuar amb un vehicle vermell amb les matrícules tapades circulant per la zona d’Osor. Els agents van fer mitja volta i van aconseguir aturar-lo al voral de la carretera. Durant l’escorcoll del vehicle van trobar un passamuntanyes, una destral, un cúter, un tornavís, una serra, cinta americana, i una peça de roba molt característica que portaven els presumptes autors en un dels atracaments. Els dos ocupants del vehicle van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori amb violència i intimidació del dia 17 d’abril.

Posteriorment, els investigadors de Girona i Figueres, amb la col·laboració de la comissaria de Santa Coloma de Farners, van treballar amb els indicis de què disposaven, i van confirmar la relació dels detinguts amb els quatre robatoris violents.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 24 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar el seu ingrés a presó