El Bike Park de Ripoll preveu una inversió de 8 MEUR i obrir portes a finals de l'any vinent

Es crearan vint llocs de treball directes

Els promotors del Bike Park de Ripoll tenen previst obrir les instal·lacions a finals de l'any vinent amb una inversió estimada en uns 8 milions d'euros (MEUR). També preveuen que en aquesta primera fase crearan vint llocs de treball directes i estan treballant per buscar sinergies amb altres empreses locals per "ampliar" l'experiència dels seus clients.

Fa uns mesos van anunciar que havien escollit emplaçament en una finca de la muntanya del Puig de la Devesa de Ripoll, molt a prop de Campdevànol. Els terrenys fan 160 hectàrees i inclourà corriols de diferents nivells, un telecadira per pujar les bicicletes de més d'1 km per superar uns 360 metres de desnivell i unes baixades de fins a 25 minuts de recorregut. "Els permisos estan avançant en la bona direcció i preveiem poder obrir a finals de l'any vinent", explica un dels seus promotors i soci d'Elevated Mountain Bike Park, Xavier Serret. Han xifrat en 8 MEUR la inversió necessària i explica que compten amb el suport d'un grup d'inversors internacionals.

També destaca que tant l'Ajuntament de Ripoll com el de Campdevànol veuen amb bons ulls la iniciativa així com d'altres administracions. Aquesta setmana han tingut contacte amb comerços locals de la zona per explicar-los el projecte i buscar possibles acords. "Volem treballar en tot l'ecosistema local per oferir als visitants una oferta més àmplia i que complementi els serveis del bike park", remarca. És per això que confien que el projecte serà un revulsiu econòmic a la zona.

Uns 50.000 forfets en el primer any

La posada en marxa comportarà la creació de vint llocs de treball directes i calculen que durant el primer any vendran uns 50.000 forfets. D'aquests, el 60% preveuen que sigui públic estranger. Segons Serret, han decidit obrir a finals d'any perquè la tardor-hivern és moment més idoni per captar el màxim de públic estranger perquè és quan hi ha menys oferta competitiva a nivell europeu de tot l'any.

Segons van detallar fa uns mesos, el Bike Park també inclourà serveis en un sol edifici on hi haurà una cafeteria i lloguer de material. El projecte vol atraure esportistes professionals però també acostar aquest esport a tothom. Així, inclourà una escola per a la bici de competició i un altre espai per a les famílies.