El PP gironí es compromet a agilitzar els judicis ràpids i reforçar el torn d'ofici

El número dos, l'advocat Sergio Santamaría, diu que CiU porta a Catalunya a "l'abisme econòmic, social i legal"

El número dos del PPC per Girona, Sergio Santamaría, ha remarcat que els estats democràtics "es basen en el principi de legalitat i llibertat" i ha criticat que "CiU ens porta a l'abisme econòmic, social i legal". Santamaría considera que el president Mas "posa en perill els drets dels catalans" i ha destacat que cal explicar les conseqüències de la independència "perquè no fer-ho és una deslleialtat cap als ciutadans".

Santamaría considera que també és "deslleial" que CiU no hagi fet balanç d'aquesta legislatura. En aquest sentit, Santamaría, advocat de professió, ha criticat "la retallada en l'assistència jurídica gratuïta" i ha lamentat que la retallada en el torn d'ofici "perjudica especialment les persones més vulnerables". "És una mostra més de la mala gestió de CiU que ha quedat amagada darrere l'estelada", ha declarat.

El número dos dels populars gironins ha explicat que, dins del programa electoral, el Partit Popular Català es compromet a garantir el manteniment de l'actual sistema del torn d'ofici, recuperant, "d'acord amb les disponibilitats pressupostàries", la reducció aplicada a la prestació del servei. "Busquem millorar els serveis d'orientació jurídica", ha explicat Santamaría, que ha afegit que des del partit també prenen el compromís de no retardar els pagaments del torn d'ofici.

"Treballarem per reduir els temps de resposta dels jutjats per tal que s'acompleixin els terminis dels judicis ràpids", ha afirmat. Santamaría també ha detallat que des del PPC aposten per implantar progressivament una nova Oficina Judicial, per tal de "millorar l'eficàcia, l'eficiència i la transparència de les actuacions judicials, agilitzar la resolució dels tràmits i processos i fomentar la cooperació i coordinació entre les diverses administracions".